Μιλώντας στη Βουλή, ο Α. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε εκ νέου πως η κυβέρνηση θα ξεμπλοκάρει το έργο στο Ελληνικό και ισχυρίστηκε ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέγονται από την αντιπολίτευση για κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια με την οποία η ΝΔ μεταφέρει το κόστος των εργασιών από τη Lamda Development στο Δημόσιο. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κανένα δώρο στον Λάτση.

Κατεδαφίσεις στο Ελληνικό με επιβάρυνση του Δημοσίου

«Αντί να περιμένουμε την μεταβίβαση, ο επενδυτής παίρνει πάνω του το ρίσκο. Ο επενδυτής, πληρώνοντας τα έξοδα για την κατεδάφιση που είναι πολλά εκατομμύρια, ρισκάρει. Διότι αν χαθεί μια προσφυγή στο ΣτΕ, θα έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια για τις κατεδαφίσεις χωρίς να μπορεί να πάρει το ακίνητο. Η πρόβλεψη στη διάταξη είναι ρητή. Θα γίνουν με δαπάνες του επενδυτή, δηλαδή της LAMDA, δηλαδή του Λάτση. Όχι του Δημοσίου.

Κανένα δώρο στο Λάτση λοιπόν. Η LAMDA παίρνει το ρίσκο, επιταχύνονται τα έργα. Το Ελληνικό είναι ένα εμβληματικό έργο, στέλνει σήμα στις αγορές, και χρειάζεται η Ελλάδα ένα σήμα ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να επιτυγχάνει δύσκολα και περιπεπλεγμένα έργα».

Σημειώνεται ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε δημοσιεύσει προ ημερών ρεπορτάζ στο οποίο ανέφερε ότι μέσω της τροπολογίας θα υπάρχει επιβάρυνση του Δημοσίου για μεγάλο μέρος των έργων, τα οποία στο σύνολό τους υπολογίζονται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται στο άρθρο 67.

«Παράσταση» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις ο Τζανακόπουλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για «παράσταση» και «αμετροέπεια» του αντιπροέδρου της ΝΔ που είναι πιεσμένος από τις προ ημερών δηλώσεις του για άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαψευστεί πολλές φορές σχετικά με το Ελληνικό και ετοιμάζεται να «σκηνοθετήσει» τη δρομολόγηση του έργου.

«Ο κ. Γεωργιάδης, είναι προφανώς πιεσμένος από τις δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς και την οργή της κοινωνίας, επειδή βγήκε και μας είπε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς είναι ζημιογόνα για την ελληνική οικονομία. Η παράταξη του κ. Γεωργιάδη άφησε χρέος 300 δισ. ευρώ, που έχει επιβαρύνει τους πολίτες. Ακριβώς επειδή αδυνατεί αυτό να το αναγνωρίσει ο κ. Γεωργιάδης, ήρθε εδώ να δώσει μια ακόμα παράσταση και να ενισχύσει το ημιαρχηγικό του προφίλ στο εσωτερικό της ΝΔ και να μας μιλήσει για την Ελλάδα που ονειρεύεται.

«Στη συνήθη αμετροέπεια του, ο κ. Γεωργιάδης έπεσε στην παγίδα. Του ξέφυγε η καθοδηγητική ιδέα πίσω από την τροπολογία για το Ελληνικό. Ποια είναι αυτή η ιδέα; Επειδή έχει διαψευστεί πολλές φορές σχετικά με το πότε θα μπουν αυτές οι ρημάδες οι μπουλντόζες στο Ελληνικό, βλέπει προφανώς ότι η άσκηση διοίκησης δεν είναι εκπομπή στην τηλεόραση να λέει αυτό που θέλει. Η καθοδηγητική του ιδέα είναι να μπουν 5 μπουλντόζες, να ρίξουν 2 αυθαίρετα, να πάρουν 3 φωτογραφίες και να αναδείξει ότι έτσι ξεκίνησε το έργο στο Ελληνικό. Αυτά ξέρετε τι θυμίζουν; Τις μπουλντόζες που πήγε ο κ. Σαμαράς για το δρόμο Κορίνθου-Πατρών και μετά, με το που έφυγε ο κ. Σαμαράς, φύγανε οι μπουλντόζες, φύγανε και οι εργαζόμενοι. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».