Ο Π. Πολάκης κατηγόρησε τον κ. Γιαννόπουλο ότι δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση, «δηλαδή την κάθαρση παρακρατικών μηχανισμών που για χρόνια γλεντοκοπούσαν με “μαύρο” χρήμα στην πλάτη του ελληνικού λαού».
 
«Από τη στιγμή που δεν ανταποκρίθηκε σ' αυτό, ούτε επιτάχυνε μια σειρά από διαδικασίες που για πρώτη φορά είπαμε ότι πρέπει να γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο, με κριτήρια ΑΣΕΠ δηλαδή και όχι με τα μπιλιετάκια των βουλευτών, γιατί έχει γίνει μεγάλος θόρυβος σχετικά με αυτό το πράγμα, ότι πήρα τους φακέλους και τους φτιάξαμε εκεί που θέλαμε. Πήραμε τους φακέλους και εφαρμόσαμε για πρώτη φορά τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Αυτό έγινε. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ανταποκρίνεται παύεται και αντικαθίσταται» συνέχισε λέγοντας ο ίδιος.


Αρνείται να παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας περί αντικατάστασης του κ. Γαννόπουλου από τον αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, ο κ. Γιαννόπουλος, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε:
 
«Μετά την τελευταία τροπή στα γεγονότα ενημερώνω ότι δεν θα παραιτηθώ. Δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
 
» Η ενέργειά του έχει ως στόχο να ποδηγετήσει τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ σε μια παράνομη ενέργεια, κάτι που θα κριθεί όχι από εμένα, αλλά από τα αρμοδία όργανα της Δικαιοσύνης, καθώς υπάρχει ήδη μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές της αντιπολίτευσης.
 
» Σε ό,τι με αφορά, δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε παρανομίες, τις οποίες ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει εμμέσως παραδεχθεί κάνοντας λόγο για 'πολιτικές αποφάσεις' στους διορισμούς γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η θέση που έχω είναι επιστημονική, άμισθη και η παραμονή μου σε αυτήν έχει στοιχεία ηθικής και νομικής τάξης».