«Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα και λοιπά παιγνίδια μπορούν να διαλύσουν οικογένειες, να εκθεμελιώσουν κοινωνίες». Και συνέχιζε παρακάτω για τις «περισσότερες από είκοσι επιχειρήσεις, στοιχήματος συγκεκριμένα, που άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας» και τις «24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου» που έδωσε η κυβέρνηση γεγονός που «αποτελεί ντροπή για το κράτος».

Κι εκεί λοιπόν που πιστεύαμε πως το «ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ σταθερά και ανυποχώρητα έχουν ταχθεί εναντίον του τζόγου» έρχεται σήμερα το ΒΗΜΑ της Κυριακής να μας παρουσιάσει ένα ολοσέλιδο «ρεπορτάζ» για τον ΟΠΑΠ και το πόσο… καλός είναι ο… δικός του τζόγος. «Διασκέδασε με το παιχνίδι, παίξε υπεύθυνα» ο τίτλος του! Χα! Και τι δεν περιέχεται στο… ρεπορτάζ του Γιάννη Λαμπίρη. Δέκα εντολές του έξυπνου παίκτη, ερωτηματολόγια, γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά. Μέχρι και για τη νέα διαφημιστική καμπάνια του ΟΠΑΠ μαθαίνουμε. Ακόμα και για το πως είναι «ντυμένο» το κτήριο του οργανισμού. Πλήρες και ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, μπράβο κύριε συνάδελφε.

Προσπαθούμε αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία, η καλή εφημερίδα του κύριου Ψυχάρη, ξεχωρίζει τον κακό από τον καλό τζόγο. Βοηθείστε μας παρακαλώ.