Ο Καμίνης αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής νέου μνημονίου (video)

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, επανέλαβε το αφήγημα περί καμένης γης που αναμένεται να αφήσει πίσω της η επόμενη κυβέρνηση και υπογράμμισε πως οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή ενός νέου μνημονίου από τους δανειστές, καθώς θα τεθεί σε αμφιβολία το αν η Ελλάδα θα μπορεί να διατηρεί τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα που της έχουν επιβάλει οι δανειστές μέχρι το 2060. Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πληρώσει τα λάθη του και πλέον περιμένει να επιστρέψουν οι παλιοί ψηφοφόροι του.
Nikos Libertas / SOOC
|

Μιλώντας στο Οne Channel, ο πρώην δήμαρχος Αθήνας  ρωτήθηκε για τα όσα έχει πετύχει η ελληνική κυβέρνηση και το αν ισχύει το αφήγημα περί «καμένης γης» που προωθεί η ΝΔ και τόνισε πως αυτό απομένει να φανεί από τα όσα θα πουν οι δανειστές. «Αυτά θα τα δούμε σίγουρα μετά την έκθεση της Κομισιόν. Εγώ επιφυλάσσομαι για να δούμε κατά πόσο υπονομεύουν οι προεκλογικές παροχές τις δεσμεύσεις που έχουμε πάρει για τα πλεονάσματα, καθώς αν δεν πιάσουμε τα πλεονάσματα, το 2060 το χρέος θα είναι πάλι τεράστιο. Πρέπει να τα δούμε συγκεκριμένα και να μιλήσουμε αριθμούς».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής νέου μνημονίου σε περίπτωση που η επόμενη κυβέρνηση παραλάβει καμένη γη, απάντησε πως είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο. «Ναι είναι πάρα πολύ πιθανό, εγώ δεν θα το απέκλεια αυτό το πράγμα. Ακόμα και σοβαροί οικονομολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και λένε ότι όλες αυτές οι παροχές, στην ουσία υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Εδώ πέρα πρέπει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να δούμε τι θα κάνουμε με το μέλλον της οικονομίας. Εγώ φοβάμαι πάρα πολύ».

Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι η Φώφη Γεννηματά τον τίμησε με αυτή τη θέση με σκοπό να σηματοδοτήσει κάποια πράγματα, ενώ σχετικά με τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ στα μνημονιακά χρόνια δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ έκανε τα λάθη του και τα πλήρωσε» και πρόσθεσε πως «περιμένουμε ο κόσμος να επιστρέψει στο ΚΙΝΑΛ».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις