Σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση εναντίον της τότε βουλευτίνας  Μ. Χρυσοβελώνη.

Το γραφείο της Μ. Χρυσοβελώνη αναφέρει σε ανακοίνωση ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε ενοχληθεί λόγω του ότι η βουλευτίνα ζητούσε να ελεγχθεί ο Γ. Καρατζαφέρης για την επέκταση της τηλεοπτικής άδειας του σταθμού του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά. Στη συνέχεια ο ίδιος είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες για τη Μ. Χρυσοβελώνη και τον τρόπο που ασκούσε το επάγγελμα της δικηγόρου.

«Στην αδικοπραξία προέβη -όπως παραδέχτηκε- διότι είχε ενοχληθεί από έλεγχο που ασκούσε η τότε βουλευτής για την επέκταση της τηλεοπτικής άδειας του σταθμού του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και για το αμφισβητούμενο δικαίωμα συμμετοχής συνεργάτιδάς του σε διοικητικό συμβούλιο φορέα.

Είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της κ. Χρυσοβελώνη και ειδικότερα για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματός της ως δικηγόρου στη Μαγνησία. Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν αναληθή και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά. Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου».