X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Κικίλιας κατηγορεί τους πολίτες πως δεν τηρούν τα μέτρα όπως στο πρώτο lockdown

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στάθηκε στο ότι παίρνει αποφάσεις κρίσιμες για τις ζωές των ανθρώπων, ενώ δήλωσε περήφανος που «εδώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει», ενώ αλλού καταρρέουν. Έριξε ευθύνες στους πολίτες για το ότι δεν τηρούν τα μέτρα όπως στο πρώτο lockdown, ενώ σχετικά με τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης για επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, δήλωσε ότι «δεν είμαστε Σοβιετία, κάνουμε επιτάξεις όταν πρέπει. Οι επιτάξεις αποζημιώνονται».
George Vitsaras / SOOC
|

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο Β. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των δράσεων της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και του δικού του ρόλου, λέγοντας πως παίρνει κρίσιμες αποφάσεις για τις ζωές των ανθρώπων, λέγοντας ότι «δεν θεωρητικολογώ, εγώ είμαι υπουργός και παίρνω αποφάσεις για τη ζωή όλων».

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι «εδώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει», ενώ «αλλού καταρρέουν» Παραδέχτηκε ότι «πιέζεται το ΕΣΥ» και εκτίμησε ότι «τις προσεχείς ημέρες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων».

Ως προς τις αντιδράσεις των κλινικαρχών, ανέφερε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία αυτών και χαρακτήρισε «μεγαλοστομίες» τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης για επίταξη των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ.

«Δεν είμαστε Σοβιετία. Επίταξη σημαίνει αποζημίωση. Η επίταξη αποζημιώνεται, ας σταματήσουν να λένε άλλα αντί άλλων». Ερωτηθείς για τις κατηγορίες σχετικά με την αδράνεια της κυβέρνησης στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο μέχρι το δεύτερο κύμα της πανδημίας, υποστήριξε πως η αντιπολίτευση θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια που κάνουν οι πολίτες

«Με ερεθίζει αυτό που λέτε, δεν θα ήθελα να απαντήσω. Δεν γίνεται και έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα στην επιχειρηματολογία. Ευτυχώς που ασχολούμαι με τη δουλειά μου και δεν το άκουσα. Είναι σε αναντιστοιχία με την κοινωνία. Να καταλάβει η αντιπολίτευση και όσοι δεν δείχνουν υπεύθυνη στάση, ότι σε μία κρίση οι υπεύθυνοι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από αυτούς που αγωνίζονται. Τη μία λένε να κλείσουμε  την άλλη γιατί δεν κλείσαμε Με συγχωρείτε είναι κάτι που δεν δέχομαι».

Κατηγόρησε τους πολίτες για το ότι δεν τηρούν τα μέτρα όπως το έκαναν στο πρώτο lockdown. «Δεν πιστεύω ότι τα μέτρα τηρούνται όπως στο πρώτο lockdown. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τα τηρεί. Είναι κρίμα κάποιοι λίγοι να παίρνουν στο λαιμό τους τους πολλούς».

Ερωτηθείς για τη λήξη του νέου lockdown, δήλωσε πως θα χρειαστεί και άλλος χρόνος για την άρση του και ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση κινείται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. «Είναι εμφανές πως θα χρειαστούμε και άλλο χρόνο. Για μία ακόμα φορά, τις εισηγήσεις οι ειδικοί, και τις αποφάσεις η κυβέρνηση.  Είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να έχουμε πάει κάποιες μέρες νωρίτερα στη βόρεια Ελλάδα σε lockdown. ισχύει και για τις μάσκες και για πολλά πράγματα».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις