Ο Ν. Κοτζιάς θα καταθέσει μήνυση προς τον Π. Καμμένο για εκβίαση, εξύβριση και απειλές προς το πρόσωπό του, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τον έχει κατηγορήσει ευθέως για χρηματική συναλλαγή με τον Σόρος προκειμένου να επηρεάσει τις εξελίξεις στη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Π. Καμμένος επανέλαβε προ ημερών ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών «άνοιξε στον Σόρος την πόρτα του υπουργείου Εξωτερικών», επισημαίνοντας ότι έχει στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν τον ισχυρισμό του σε περίπτωση που κληθεί να καταθέσει από τις εισαγγελικές αρχές. Έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Ν. Κοτζιά

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά είχε ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας «Εθνικό ψεύτη» και «κοινό συκοφάντη» τον Π. Καμμένο και τονίζοντας πως θα έχει την ευκαιρία που ζητά για να αποδείξει τα όσα λέει.

«Το ΠΡΑΤΤΩ προσφεύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ως συνέχεια των δύο προσφυγών που ήδη έχουν γίνει για παράνομες και ακραίες μεθοδεύσεις σε βάρος του. Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην αποτροπής της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων και υπονομεύουν τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Και η παρούσα προσφυγή είναι πράξη προάσπισης της δημοκρατίας από εκείνους που θέλουν να την φθείρουν. Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα στον κύριο Καμμένο να εκθέσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης τις συκοφαντίες, ύβρεις και ψέματά του. Με την προσφυγή θα καταφανεί ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο “Εθνικός ψεύτης” και ένας κοινός συκοφάντης».