Ο Λαφαζάνης μηνύει τον Τσίπρα για κατάχρηση εξουσίας

Ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατέθεσε μήνυση για «παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας» κατά του Αλέξη Τσίπρα, της Ξένης Δημητρίου, της Όλγας Γεροβασίλη και του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με αφορμή τις διώξεις εις βάρος του για τη δράση του στις κινητοποιήσεις ενάντια των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Κατηγορεί πως «ο Αλ. Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν την ΛΑΕ» και τονίζει πως «μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές».
Nick Paleologos / SOOC
|

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Άρη Κωνσταντακάκη και Σαράντο Θεοδωρόπουλο κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των Αλ. Τσίπρα, της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξ. Δημητρίου, της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη και του «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της ΛΑΕ την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου του ’18 κλήθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και συγκεκριμένα από το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» να απολογηθεί για κατηγορίες που αφορούν από διατάραξη κοινής ειρήνης μέχρι και οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων στα πλαίσια κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι «οι πολιτικές διώξεις σε βάρος μου γιατί ειρηνικά προάσπιζα τις πρώτες κατοικίες από τους πλειστηριασμούς, συνιστούν πρώτου μεγέθους πολιτική ανωμαλία εν όψει εκλογών». Όπως τόνισε  « ο Αλ. Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν τη ΛΑ.Ε., στο πρόσωπο της οποίας βλέπουν τον κατ’ εξοχή αντίπαλό τους και αντίπαλο του σημερινού φαύλου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος» και συνέχισε λέγοντας ότι «με τη μήνυσή μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως γραμματέα της ΛΑ.Ε. και την ίδια την ΛΑ.Ε. εν όψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών».

Κατέληξε αναφέροντας πως «μηνύω και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών». Έκλεισε την ανακοίνωσή του τονίζοντας πως  «μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις