Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του Ποταμιού παρατήρησε ότι αν «τον στεναχωρεί η παρέλαση τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε ότι μεταξύ των επισήμων θα βρίσκεται ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου κατόπιν πρόσκλησής του.
Περιγράφοντας τον σχεδιασμό για την 25η Μαρτίου, ο Π. Καμμένος δήλωσε: «Όταν θα λήξει η παρέλαση, θα βγουν τα σωματεία των πατριωτών μας από διάφορες περιοχές της χώρας, με τις παραδοσιακές στολές και τα παιδάκια, και αν κάνουν την επίδειξη και θέλει ο κόσμος να χορέψει, εμείς δεν θα αποσύρουμε τις μπάντες του δήμου και των ενόπλων δυνάμεων.

»Θέλουμε η παρουσία του κόσμου να στείλει μήνυμα προς το εξωτερικό… ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος, κράτος που ο λαός μαζί ενωμένος, αυτό που ζητά, είναι η πιστοποίηση και ο σεβασμός στην εθνική του κυριαρχία».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ακόμη: «Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας. Τα ένοπλα τμήματα είναι τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό. Δεν είναι ένα στρατοκρατικό καθεστώς που παρελαύνει και χειροκροτούν οι υπήκοοι. Ο λαός είναι ο στρατός».

«Δεν χαρίζουμε τα σύμβολα»

Ερωτηθείς για σχόλια που παραλληλίζουν τον σχεδιασμό με εκδηλώσεις της Χούντας, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αλίμονο αν χαρίσουμε στη Χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι θα τους τα χαρίσουμε».

Σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για αυτή την πρωτοβουλία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Το συζητήσαμε στο ΚΥΣΕΑ και ο πρωθυπουργός ρώτησε για το κόστος και εάν πρέπει να το μειώσουμε. Τον ενημέρωσαν ότι τα αεροπλάνα δεν θα σηκωθούν ειδικά για την παρέλαση, αλλά θα περάσουν πάνω από το χώρο της παρέλασης στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησης των πιλότων, σε ένδειξη τιμής προς τους πολίτες, τους στρατιώτες, τους επισήμους».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί το Ποτάμι για την πρωτοβουλία, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Αν τον στεναχωρεί τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει. Αν θέλει να δει κάτι άλλο, ο κ. Θεοδωράκης να πάει να δει καμιά ταινία».

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε αντίστοιχο σχεδιασμό και για το Πάσχα.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι αυτό που σχεδιάζεται για το Πάσχα είναι να φάνε οι άποροι και άστεγοι στα στρατόπεδα, όπου γίνονται οι παραδοσιακές εκδηλώσεις και στήνεται πασχαλιάτικο τραπέζι.

«Είναι αυτό εθνικολαϊκή φιέστα; Επειδή το κράτος, οι ένοπλες δυνάμεις, οι πολίτες, οι εθελοντές θέλουν να προσφέρουν σε μια ημέρα γιορτής σε αυτούς που δεν έχουν;» αναρωτήθηκε ο Π. Καμμένος.