X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Ο λαός μας έδωσε ισχυρή δύναμη ώστε να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια» υποστηρίζει ο Τσίπρας

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι στις εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός τους έδωσε «μια δύναμη ισχυρή, μια δύναμη μεγάλη ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε αλλά και να ματαιώσουμε σχέδια αντιλαϊκά».
«Ο λαός μας έδωσε ισχυρή δύναμη ώστε να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια» υποστηρίζει ο Τσίπρας
George Vitsaras / SOOC
|

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε λόγο για τα ακραία φαινόμενα της Χαλκιδικής και αφού έδωσε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε ότι η κλιματική αλλαγή έχει ήδη αρχίσει και ότι όσο οι οικονομικά ισχυροί «κλείνουν τα μάτια» όπως λέει χαρακτηριστικά, τόσο η απειλή θα γιγαντώνεται.  Επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την κατονομάσει, τονίζοντας πως «όσο θα υπάρχουν καμπάνιες κομμάτων που φιλοδοξούν με το σύνθημα «ισχυρή ανάπτυξη», να γίνουν αποδεκτές από τους πολίτες, «τόσο θα είμαστε εκτεθειμένοι σε ακραία φαινόμενα και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής». Τόνισε ότι η άκρατη ανάπτυξη χωρίς ενδιαφέρον για τις περιβαλλοντικές συνέπειες είναι αυτή που έχει και τέτοια αποτελέσματα, όπως αυτά στην Χαλκιδική.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε ότι, «η Νέα Δημοκρατία σημείωσε μια εκλογική νίκη, όμως εμείς καταφέραμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που σχεδόν όλοι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν μπορούσαμε να το πετύχουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «ο λαός μας,  μας έδωσε μια δύναμη ισχυρή, μια δύναμη μεγάλη ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε αλλά και να ματαιώσουμε σχέδια αντιλαϊκά».

Στην συνέχεια απευθυνόμενος στην σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Α. Τσίπρας είπε ειρωνευόμενος, ότι το «μικρό και ευέλικτο σχήμα» που είχε εξαγγείλει όσο αφορά την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, αποτελείται από 51 υπουργούς οι οποίοι μάλιστα προέρχονται κατά κύριο λόγο και από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ακόμα επισήμανε το γεγονός ότι μόνο 5 γυναίκες βρίσκονται στην κυβέρνηση και επανέλαβε την δήλωση Μητσοτάκη σχετικά με το ότι οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το γεγονός ότι πολλά μέλη της νέας κυβέρνησης είναι τεχνοκράτες και πρώην σύμβουλοι επιχειρήσεων. Ακόμα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο υφυπουργός περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, είναι πρώην σύμβουλος της Lamda Development, η οποία διαπραγματεύεται την αγορά του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ. Επισήμανε ακόμα ότι καταργείτε, όπως λέει η παραδοσιακή σχέση πολιτικής και μεγάλων συμφερόντων καθώς τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν.

Υπογράμμισε πως η προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης εκ μέρους της ΝΔ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές ανοιχτές ποινικές υποθέσεις που αφορούν νυν υπουργούς. Ο τέως πρωθυπουργός, μίλησε ακόμα για την συγκέντρωση στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη της ΕΥΠ, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ και της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για κάτι «πρωτοφανές» και τονίζοντας ότι «την ίδια ώρα που σπεύδουν να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, οι ίδιοι εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο». Μιλώντας για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Α. Τσίπρας εξήγησε, ότι η συγκεκριμένη πράξη δείχνει υπερσυγκέντρωση και αυταρχισμό.

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις