Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας πως δεν λειτουργούσαν οι θεσμοί εντός του κόμματος. Ο Β. Λεβέντης υπογράμμισε πως ο βουλευτής πρέπει να παραχωρήσει την έδρα. Ο Γ. Κατσιαντώνης είχε διαφοροποιηθεί από τη στάση του κόμματος ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καθώς θεωρούσε αποδεκτή λύση την σύνθετη ονομασία, σε αντίθεση με τη γραμμή του κόμματος που αποκλείει το ενδεχόμενο συναίνεσης σε τέτοια λύση.

«Δεν είναι αποχώρηση, είναι αποστασία. Η έδρα ήταν με λίστα. Ανήκει στην Ένωση Κεντρώων η έδρα. Τον άνθρωπο δεν τον ήξερε κανείς όταν τον έβαλα. Ούτε στο χωριό του στην Ελασσόνα δεν ήταν γνωστός σαν όνομα. Έπρεπε να παραδώσει την έδρα ηθικά (και) ωραία. Θα τιμωρηθεί από τη Λάρισα, από το χωριό του και από ολόκληρη τη Θεσσαλία. Γιατί είναι δημοκρατικοί άνθρωποι και την ατιμία δεν την ευλογούν.

Εγώ νομίζω ότι επειδή πλησιάζει η ψηφοφορία στη Βουλή για το Σκοπιανό και επειδή ο κύριος έχει εκδηλωθεί δημοσίως να δώσουμε την λέξη 'Μακεδονία', θα είναι η ψήφος 150-151 του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Με εκπλήσσει που πάει δεξιά μας έκανε τον αριστερό. Επειδή ο άνθρωπος ήταν από την Αμερική και μου είχε ζητήσει πριν κάποιους μήνες στο ραντεβού μου με τον Αμερικανό πρέσβη να έρθει και εκείνος, αντάλλαξαν τις κάρτες και μετά κάποια υπόδειξη πήρε. Πώς αλλιώς να το εξηγήσω ότι λίγες ημέρες μετά βγήκε στο Έθνος με ολοσέλιδη συνέντευξη και λέει ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα “Μακεδονία” στα Σκόπια γιατί είναι πολυετής η διαφορά και πρέπει να τελειώσει».