Επί της προηγούμενη κυβέρνησης προ των εκλογών και με υπουργό Πολιτισμό την Μυρσίνη Ζορμπά βγαίνει η προκήρυξη για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στις 21 Μαΐου 2019.
Μία ημέρα μετά στις 22 Μαΐου 2019 γίνεται εκδήλωση-συζήτηση στον Ιανό, όπου ο αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς παρουσιάζει τον Δ. Λιγνάδη ως τον επόμενο διευθυντή του Εθνικού θεάτρου. Ο Γ. Καραμπελιάς μάλιστα κάνει λόγο για επικείμενη αλλαγή υπουργού Πολιτισμού, αφού η “σύζυγος Λιάκου”, δηλαδή η τότε υπουργός πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά δεν μπορεί να τον κάνει, όπως λέει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κ. Καραμπελιάς μάλιστα λέει γελώντας ότι η παρούσα υπουργός θα πέσει.
 
7 Αυγούστου 2019 και αφού η νέα κυβέρνηση είναι ένα μήνα στην εξουσία η Λίνα Μενδώνη ανακοινώνει στη Βουλή την ανάκληση της προκήρυξης με αιτιολογία –μεταξύ άλλων- τους λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως λέει η ίδια.
 
13 Αυγούστου ανακοινώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου -και μάλλον αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς.
Ολόκληρη η εκδήλωση εδώ: