Συνέχεια στις πολλαπλές εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια και ειδικά στο Mega έδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Αλέξης Κούγιας, που νωρίτερα ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Παίρνω αντίγραφα σήμερα και αντί για 41 καταθέσεις που να τον κατονόμαζαν για παιδεραστίες, βρίσκω μια δικογραφία με 5 σελίδες! Την κατάθεση μιας κυρίας που δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη, που λέει ότι απατούσε τον σύντροφό της με τον Λιγνάδη… Και αυτή είναι σημαντική μάρτυς. Και 2 ομοφυλόφιλοι ακραίοι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος, κατηγορώντας ακόμα και την εισαγγελία για το γεγονός πως ασκήθηκαν διώξεις και βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον πελάτη του, χωρίς αυτός να έχει ακόμα κληθεί να πει την άποψή του.

«Ο άλλος λέει ότι εγώ παρευρίσκομαι με άνδρες και έτσι γνώρισα τον Λιγνάδη. Τα λένε αυτοί που θέλουν να καταγγείλουν τον Λιγνάδη, περιγράφοντας την καθημερινότητά τους. Το περιεχόμενο της δικογραφίας, με οδήγησε να δεχτώ το αίτημα του να είμαι δικηγόρος του» δήλωσε ακόμη, προχωρώντας στη συνέχεια σε ακόμα μία επίθεση στην προσωπικότητα των θυμάτων και των μαρτύρων κατηγορίας.

«Τα θύματα σύχναζαν σε στέκια ομοφυλόφιλων και πήγαιναν σε ξένα σπίτια» δήλωσε ακόμα, θυμίζοντας τις ακραίες αναφορές της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, Ιωάννας Μάνδρου την προηγούμενη ημέρα, που αναρωτιόταν για τα θύματα «γονείς δεν έχουν». Μάλιστα, στη συνέχεια επιτέθηκε και στην Έλενα Ακρίτα για αναρτήσεις της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «πήγε να εμπλέξει τον κ. Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη. Οι άνθρωποι που χωρίς κόστος λένε οτιδήποτε έχω μάθει να τους βλέπω με πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα». Ανέφερε ακόμα πως «ευνοημένες κυρίες βγαίνουν στα σάιτ τους και λένε απόψεις», συμπληρώνοντας πως κανείς δεν κάλεσε τον πελάτη του να πει την άποψή του.

Χυδαιολόγιο Κούγια κατά μαρτύρων κατηγορίας με την ανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη

«Βρίσκεται κατηγορούμενος ένας λαμπερός σκηνοθέτης, είναι 53 ετών και από 18 ετών είναι ηθοποιός. Είναι το κεντρικό πρόσωπο στα κανάλια, σε αντιπαράθεση στη βουλή… Χωρίς να βγει να αρθρώσει λέξη» δήλωσε ακόμα.

Τέλος, ο δικηγόρος προχώρησε και στην κρίση πως ο πελάτης του θα αθωωθεί, αναρωτώμενος «εάν η ανακρίτρια θα αντέξει την πίεση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση». «Ο δυστυχής εντολέας μου καταστράφηκε ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, θα πάρει αποζημιώσεις από τα ΜΜΕ για τον διασυρμό της προσωπικότητάς του και τον κλονισμό του τεκμηρίου αθωότητας» προδίκασε ακόμη ο Α. Κούγιας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο ποινικολόγος έκανε λόγο για «δήθεν μάρτυρες», για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», καθώς και για σενάρια συνομωσίας κατά της Λίνας Μενδώνη, επειδή -δήθεν- βρίσκεται στο στόχαστρο επιχειρηματικών συμφερόντων για την απεμπλοκή της «επένδυσης» του Ελληνικού.

Όπως ανέφερε το πρωί της Τρίτης, στόχος των επιθέσεων είναι η Λ. Μενδώνη και πως πίσω από τις κατηγορίες «κρύβονται» σχέδια επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να ματαιώσουν την επένδυση του Ελληνικού, άποψη που όλως τυχαίως συμπίπτει με αυτήν του Άδωνι Γεωργιάδη, πως η Λ. Μενδώνη στοχοποιείται μέσα από την υπόθεση, επειδή «ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της».

«Αθώος», «στόχος η Μενδώνη» και θεωρίες συνομωσίας η υπεράσπιση Κούγια για Λιγνάδη