«Κάθε άλλη στάση (σ.σ. από την υπερψήφιση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου) θα ήταν πολιτικώς ανέντιμη και από νομικής πλευράς απολύτως ύποπτη» τόνισε σε παρέμβασή του επί προσωπικού κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο πριν την ολοκλήρωση της επεισοδιακής διαδικασίας συζήτησης της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τον μόνο μέχρι στιγμής πολιτικό που έχει ακούσει τη Δικαιοσύνη να του απαγγέλλει κατηγορίες για εμπλοκή του στο αδίκημα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση στην υπόθεση Novartis, από τα όσα κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή, «όχι από κουκουλοφόρους» όπως ανέφερε, επιβεβαιώνεται ότι είχε συσταθεί μία «εγκληματική ομάδα» που «παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές σικελικής μαφίας».

«Έχουμε τον Δον, έχουμε τους Κάπο ρέτζιμε, και έχουμε και διάφορα εκτελεστικά όργανα που εκτελούν συμβόλαια θανάτου [..] Αυτά ήταν τα μέλη της συμμορίας» πρόσθεσε ακόμα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας για τη συνεισφορά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στην προκαταρκτική επιτροπή και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους, ο πρώην υπουργός είπε ότι πέραν αυτών υπάρχει και το πειστήριο της έρευνας του Εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Λουίς Μορένο Οκάμπο, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης. Ειρωνεύονται κι αυτόν, τον διεθνή Εισαγγελέα, που έχει εμπλακεί σε 20 τουλάχιστον διαμάχες του 21ου αιώνα, αναρωτήθηκε ο Ανδρ. Λοβέρδος εκφράζοντας τον προβληματισμό και για άλλες υποθέσεις για τις οποίες δεν έχουμε πληροφορίες ακόμη, όπως η υπόθεση των διώξεων κατά του Ανδρέα Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον Ανδρ. Λοβέρδο, ο Δ. Παπαγγελόπουλος απολάμβανε, της εμπιστοσύνης του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και παρέμενε στη θέση του ενώ είχαν αλλάξει τέσσερις υπουργοί Δικαιοσύνης.

Ποινική δίωξη κατά Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis