Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus FM 103,6», δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν γίνεται να καταργηθεί από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έδινε τη δυνατότητα στη Βόρεια Μακεδονία να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο και να αποκτήσει το δικαίωμα να εμφανίζεται το όνομα της παντού ως «Μακεδονία».

Θέλοντας να δώσει έμφαση στο επιχείρημα του, ανέφερε πως η Συμφωνία δεν θα μπορούσε να καταργηθεί μονομερώς ακόμα και αν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος. Τόνισε ότι όσοι έχουν παράπονα για τη Συμφωνία θα πρέπει να απευθυνθούν στην ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ρητώς απαγορεύει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση τη Συμφωνία αυτή καθαυτή για να μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων. Εάν ένας Έλληνας πρωθυπουργός βγει και πει ότι βάζω βέτο γιατί δεν συμφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτομάτως τα Σκόπια πάνε στο διεθνές δικαστήριο και μπαίνουν μετά παντού ως “Μακεδονία” και τέρμα».

Εγώ ψέματα στον κόσμο δεν έχω πει ποτέ, δεν διανοούμαι για ένα εθνικό θέμα να πω ψέματα. Ο Μέγας Αλέξανδρος από τη Βαβυλώνα να γίνει πρωθυπουργός αύριο με έναν μαγικό τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί μονομερώς να καταργηθεί από την Ελλάδα. Όσοι διαφωνείτε με αυτό και δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας στον Τσίπρα, στην Παπακώστα, στον Καμμένο, όχι σε εμάς. Εμείς και καταψηφίσαμε, και πρόταση δυσπιστίας κάναμε, και στα συλλαλητήρια πήγαμε, ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, και τάχθηκε ανοικτά υπέρ της Συμφωνίας, αν και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «επανέλαβε την κριτική του» σχετικά με αυτή. Ο Ζ. Ζάεφ δήλωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης τον ενθάρρυνε και του υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τους ευρωπαίους ηγέτες που διαφωνούν για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 12 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία