Ο Μελανσόν παίρνει τα λεφτά από τους ολιγάρχες και μάχεται εναντίον της Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς και των αντιπάλων του για την προεδρική θέση, Μακρόν και Φιγιόν στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Fiscal Kombat. Ο στόχος είναι να μαζέψει χρήματα από τους πλούσιους για να υλοποιήσει τις πολιτικές του, όπως την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της Γαλλίας.  

To παιχνίδι, το οποίο μέσα σε 5 μέρες το έπαιξαν πάνω από 435.000 άνθρωποι, οι γαλλόφωνοι μπορούν να το δοκιμάσουν εδώ.

Ο 65χρονος υποψήφιος Μελανσόν, που κατεβαίνει με το αριστερό σχήμα «Ανυπότακτη Γαλλία» και έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος,  δείχνει να αξιοποιεί ως σύμμαχό του την τεχνολογία, καθώς θεωρείται «μάστερ» τού You Tube ενώ στις 18 Απριλίου θα μιλήσει σε 7 πόλεις ταυτόχρονα μέσω ολογραμμάτων, όπως ανακοίνωσε στο twitter του.
 
Στις προεδρικές εκλογές του 2012, ο Μελανσόν έλαβε 11,10% στον 1ο γύρο ενώ στις φετινές εκλογές δείχνει να έχει ανοδική πορεία στην προτίμηση του κόσμου, παρά τη διάχυτη δυσαρέσκεια και αναποφασιστικότητα που επικρατεί ανάμεσα στους Γάλλους ψηφοφόρους.

Ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα λάβει χώρα στις 23 Απριλίου με 11 υποψηφίους να μάχονται για τη θέση στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Κανένας δεν αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων και κατά συνέπεια ένας δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου ανάμεσα στους δύο που θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη προτίμηση του λαού.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJLMelenchon%2Fvideos%2F10155246805518750%2F&show_text=0&width=560