X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Μητσοτάκης αφήνει αιχμές για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αρνείται την φιλοξενία σε οικονομικούς μετανάστες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι με την δική του κυβέρνηση «η Ελλάδα επέστρεψε» και δεσμεύεται να ακολουθήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχουν επιβάλει οι δανειστές. Εκτίμησε πως «όταν αναλάβαμε υπήρχε δημοσιονομικό κενό και τώρα θα υπάρξει ένα πλεόνασμα», ενώ πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει πλεόνασμα μέχρι το Δεκέμβριο, θα το χρησιμοποιήσουμε ξανά για τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Σε ερώτηση για το δημοψήφισμα του 2015 ανέφερε ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες κατάλαβαν την ψήφο τους» και πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με τα δημοψηφίσματα και πως είναι οπαδός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Αναφερόμενος στους οικονομικούς μετανάστες, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τους φιλοξενήσει.
Ο Μητσοτάκης αφήνει αιχμές για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αρνείται την φιλοξενία σε οικονομικούς μετανάστες
George Vitsaras / SOOC
|

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Νew York Times, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum, ο Κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εκλογή της ΝΔ, η Ελλάδα άρχισε να εμπνέει εμπιστοσύνη στους δανειστές, καθώς «δεν υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως οι πολίτες της Ελλάδας είναι αισιόδοξοι λόγω της εκλογής της νέας κυβέρνησης και ο ίδιος θα χρησιμοποιήσει «τον μήνα του μέλιτος προκειμένου να διατηρήσουν τη θετική δυναμική που έχουν ως προς τους πολίτες και τους δανειστές.

«Ας αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μία γενική αισιοδοξία, υπάρχει η πεποίθηση για μία νέα αρχή, για εφαρμογή πραγματικής αλλαγής.  Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι που εμμένουμε στο σχέδιό μας. Θέτουμε ετήσιους στόχους.  Θα χρησιμοποιήσουμε τον μήνα του μέλιτος για να διατηρήσουμε την θετική δυναμική.

Πιστεύουμε ότι η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωσης. Την αλλαγή φορολογικής πολιτικής, τις φορολογικές περικοπές για όλους, όχι μόνο για τους λίγους, τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στην ακίνητη περιουσία».

Αιχμές για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Σε ερώτηση για το δημοψήφισμα του 2015, όπου το 62% των πολιτών καταψήφισε την πρόταση Γιουνκέρ, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά της ψήφου τους και απάντησε ότι «δεν είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες κατάλαβαν την ψήφο τους», ενώ πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με τα δημοψηφίσματα και πως είναι οπαδός της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας

Ερωτηθείς για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ο πρωθυπουργός απάντησε πως «πρόκειται για πρόβλημα μετανάστευσης. Η Ελλάδα αλλάζει και έχουμε τη χωρητικότητα να ενσωματώσουμε πρόσφυγες». Στη συζήτηση παρενέβη φοιτήτρια από το Αφγανιστάν, η οποία ρώτησε για την εκκένωση του CIty Plaza και ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες συνθήκες, κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτό που θα πράξουμε, επίσης, είναι να διασφαλίσουμε ότι οι αιτούντες άσυλο θα βρουν άσυλο.

Αρνείται τη φιλοξενία σε όσους ψάχνουν καλύτερο οικονομικό μέλλον

Έχουμε πολλούς ανθρώπους από το Αφγανιστάν που έχουν λόγους να λάβουν άσυλο.  Η κυβέρνησή μας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να φροντίσει τους πρόσφυγες με τον καλύτερο τρόπο. Εάν δικαιούστε διεθνή προστασία, θα τη βρείτε. Εάν είστε εδώ για ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον, λυπάμαι που δεν μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις