Μιλώντας τη Δευτέρα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σάμου, χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας πως θα επαναπροωθήσει πρόσφυγες και μετανάστες προς την Τουρκία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η αποσυμφόρηση «πρέπει να γίνει προς τη σωστή γεωγραφική κατεύθυνση, προς την Τουρκία δηλαδή, και όχι προς την Ηπειρωτική Ελλάδα. Για να γίνει αυτό είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου οι οποίες σήμερα είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, και σε όσους δεν χορηγείται άσυλο πρέπει να επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για λάθος χειρισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα κάνει καλύτερη διαχείριση. «Δεν είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέτει τόσους πόρους για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος μέσω της ελληνικής κυβέρνησης, και η εικόνα να παραμένει αυτή που μόλις αντίκρισα. Να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει πολύ καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες».

Τέλος, υποστήριξε πως θα στηρίξει τη νησιωτικότητα που αποτελεί πλεονέκτημα της χώρας. «Θα στηρίξουμε τη νησιωτικότητα, που αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Οι  πολιτικές της νησιωτικότητας δεν εξαντλούνται μόνο στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ ή στα μεταφορικά ισοδύναμα. Είναι πολιτικές που έχουν ακόμη μεγαλύτερο εύρος και πλάτος, αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την παιδεία. Και βεβαίως αφορούν την ψηφιακή μας πολιτική, η οποία σπάει με αυτόν τον τρόπο το φράγμα της απομόνωσης των νησιών, και ειδικά των μικρών νησιών».