Ο Μητσοτάκης εξισώνει τη δολοφονία του Φύσσα με «τη βία της άκρας αριστεράς» (video)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άδειασε τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει θέμα», παρά το ότι υπέρ του Αυγενάκη είχαν ταχθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας. Επανέλαβε ότι θα κάνει 1.500 προσλήψεις αστυνομικών, τονίζοντας ότι δεν κάνει καμία διάκριση στη βία. Εξίσωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές με «τη βία της άκρας αριστεράς».
Nick Paleologos / SOOC
|

Μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ο Κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Λ. Αυγενάκη για την προσπάθεια νοθείας του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές και ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. «Δεν υπάρχει θέμα. Εγώ καλώ τους πολίτες στις κάλπες και θέλω να μην υπάρχει κάλπη χωρίς αντιπρόσωπο της ΝΔ». Σημειώνεται ότι την Παρασκευή τάχθηκαν υπέρ του γραμματέα της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κ. Τζαβάρας και η υποψήφια ευρωβουλευτίνα, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Επανέλαβε πως θα προχωρήσει σε προσλήψεις 1.500 αστυνομικών για την ΔΙΑΣ και τόνισε ότι δεν κάνει καμία διάκριση στη βία. «Ήταν καλύτερη η κατάσταση το ΄13- '14; Ναι. Υπάρχει βούληση σήμερα για την ασφάλεια; Όχι δεν υπάρχει. Θα δούμε πρώτα την ασφάλεια των αστυνομικών. Με περιπολικά σαράβαλα, με αξελίσφαιρα γιλέκα που έχουν λήξει. Πέντε εκατομμύρια κόστος είναι. Θα κάνουμε 1.500 προσλήψεις ειδικά για την ομάδα ΔΙΑΣ.  Με τους μπαχαλάκηδες τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Μιλούν με τους τρομοκράτες, έχουν πρότυπο  καταδικασμένους. Αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, δεν είναι προσωπικό θέμα. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τον πολίτη να νιώσει ασφαλής. Η βία είναι εξίσου αποκρουστική. Δεν κάνω καμία διάκριση. Κάποιοι λένε όμως «ναι μεν, αλλά». Ποιοί μπόλιασαν την κοινωνία με τοξικό λόγο; Η απάντηση είναι ούτε τους τελειώνω, ούτε με τελειώνουν, προχωρώ με όλους. Ο διχαστικός λόγος είναι στο γονιδίωμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυνατόν να μην έχουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας; Έχουν δολοφονηθεί είκοσι άτομα στις φυλακές. Θα υπάρξει φυλακή τέτοια όπως σχεδιαζόταν, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και ικανοποίησε τα αιτήματα των τρομοκρατών».

Παράλληλα, εξίσωσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον ναζιστή Ρουπακιά με τη βία της «άκρας αριστεράς», λέγοντας πως είναι εξίσου αποκρουστικές. «Για μένα, η βία της ΧΑ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι εξίσου αποκρουστική με τη βία της άκρας αριστεράς. Κάποιοι δεν το έλεγαν αυτό, έλεγαν ναι τους δέρνουν αλλά ήταν οι κακοί μνημονιακοί».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις