Ο Μητσοτάκης επιμένει στα περί Πολακισμού και δηλώνει βέβαιος για νίκη στις ευρωεκλογές (video)

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για τη νίκη του κόμματος του στις κάλπες της 26ης Μαΐου, αλλά και στις εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν. Δήλωσε ότι ο Πολακισμός είναι το τελευταίο στάδιο κατρακύλας του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι στη δύσκολη στιγμή φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών και σε μια τέτοια στιγμή ο πρωθυπουργός «έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του».
Nick Paleologos / SOOC
|

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για την πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο Κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στον Α. Τσίπρα για την προστασία που παρέχει στον Παύλο Πολάκη, τονίζοντας πως επέλεξε να κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης. Ο κ. Τσίπρας πήρε την ευθύνη να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα. Αν ο κ. Τσίπρας είχε αποπέμψει τον κ. Πολάκη γι' αυτό που είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, τίποτα από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα δεν θα είχε γίνει». Ο ίδιος, πάντως, παραδέχθηκε πως «η συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη εκτραχύνθηκε. Στην πίεση φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας των πρωταγωνιστών. Και ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του».

«Οι διακοπές ενός πρωθυπουργού οφείλουν να είναι δημόσιες»

Αναφερόμενος στις διακοπές του Α. Τσίπρα στη θαλαμηγό και την έκταση που έχει πάρει το ζήτημα, υπογράμμισε ότι οι διακοπές ενός πρωθυπουργού οφείλουν να είναι δημόσιες και είναι επόμενο να υπάρχουν αντιδράσεις στον κόσμο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός έκανε καριέρα κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ.

«Οι διακοπές ενός πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσιες. Όταν έχεις κάνει καριέρα, ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ κι αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Ειδικά όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής».

Παράλληλα, ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη από τον ανάπηρο υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, για τον οποίο είχε πει ότι τον σέβεται αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περιφέρει σαν γλάστρα. «Κύριε Τσίπρα, όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Χειρότερο, όμως, κι από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα, πείτε κι εσείς ένα για τον Στέλιο».

Βέβαιος για τη νίκη στις ευρωεκλογές

Επανέλαβε πως η λεγόμενη 13η σύνταξη που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελεί ένα επίδομα που δίνεται στους συνταξιούχους προκειμένου να αποφευχθεί η συντριβή και εκτίμησε ότι στις 26 Μαΐου μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα πρέπει να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, αφού το μήνυμα θα έχει σταλεί.

«Οι Έλληνες, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, είναι υπερήφανοι κι αξιοπρεπείς. Ξέρουν να απαιτούν και όχι να επαιτούν. Προφανώς έχουν δικαίωμα σε καλύτερες συντάξεις, αλλα κυρίως να ελπίζουν σε δουλειές για τα παιδιά και τα εγγόνια τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Από εσάς έχω ακούσει μόνο τη συνταγή των φόρων και της αφαίμαξης, ώστε κάποια στιγμή να δίνετε ένα επίδομα. Γιατί αυτό που θα δώσετε δεν είναι 13η σύνταξη. Πάλι ψέματα λέτε. Ένα προεκλογικό επίδομα είναι, που δίνετε χωρίς ντροπή λίγο πριν τις εκλογές, μήπως αποφύγετε τη συντριβή.

Παλιές διαφορές με ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έχουν υποχωρήσει. Χρειάζεται κοινή και δυναμική απάντηση. Όσοι πίστεψαν στον κ. Τσιπρα και είνα τώρα βουβά οργισμένοι κι άνθρωποι δεν ψηφισαν ποτέ τη Ν.Δ., τους καλώ να δουν τις θέσεις μας. Οι  ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά. Το βράδυ της 26ης Μαϊου δεν σας απομένει άλλη επιλογή, από το να προκηρύξετε εθνικές εκλογές».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις