X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Μητσοτάκης παρομοιάζει την πολιτική του ακροδεξιού Ορμπάν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να ανασταλεί η συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος Fidesz στο ΕΛΚ, υποστηρίζοντας ότι με τη στάση του στο μεταναστευτικό ζήτημα παραβιάζει την αρχή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να τον εξισώσει με την πολιτική που ασκεί ο Βίκτορ Ορμπάν. Η ηγετική ομάδα του ΕΛΚ συνεδριάζει στις 20 Μαρτίου προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με την αποπομπή του Fidesz
Nick Paleologos / SOOC
|

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του Βίκτορ Ορμπάν στο ΕΛΚ, επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται το Fidesz να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο κόμμα και ταυτόχρονα να αρνείται επωμιστεί τα βάρη που του αντιστοιχούν στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Ένα κόμμα δεν μπορεί να επωφελείται από τα προνόμια της συμμετοχής του στο ΕΛΚ, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να αναλάβει το μερίδιο του κόστους των πολιτικών που απαιτούν πανευρωπαϊκή κατανομή των βαρών. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό να πέφτει το σύνολο του διαχειριστικού βάρους του ελέγχου των συνόρων της Ε.Ε. στις μεθοριακές χώρες».

Επανέλαβε τα όσα είπε τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής του Γιώργος Κύρτσος, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σχετικά με τα όσα δήλωσε για τον Ορμπάν, τονίζοντας πως οι πρακτικές του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας εφαρμόζονται και στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές είναι πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλες τις λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από την ιδεολογική προέλευσή τους. Και βέβαια εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου. Όταν επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά ένα κόμμα το οποίο ανήκει στη δική μας πολιτική οικογένεια, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως δεν βλέπουμε».

Σημειώνεται ότι το κόμμα του Όρμπαν θα βρεθεί αντιμέτωπο εντός του μήνα με μια ψηφοφορία για την αποπομπή του από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η ηγετική ομάδα του ΕΛΚ πρόκειται να συνεδριάσει την 20ή Μαρτίου και δεν αποκλείεται να λάβει σχετικές αποφάσεις εκείνη την ημέρα, καθώς αναμένεται μέχρι τότε να έχουν ζητήσει να κινηθούν οι διαδικασίες για αποπομπή του Fidesz κόμματα του ΕΛΚ από επτά διαφορετικές χώρες, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις