«Ο Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του» τονίζει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί 7ημερης εργασίας είναι η πραγματική θέση που έχει η Νέα Δημοκρατία για τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας πως έχουν ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Υποστήριξε πως τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών δεν είναι προεκλογικές παροχές, καθώς είχαν ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2018.
George Vitsaras / SOOC
|

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στη δήλωση Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία, λέγοντας πως αυτή είναι η πραγματική θέση της ΝΔ που έχει μια ακραία νεοφιλελεύθερη θέση για τα εργασιακά.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλα:iκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λα:iκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργαζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο.

Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζι μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζει «προεκλογικά παιχνίδια» τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε προ ημερών, απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα», προσθέτοντας ότι τα μέτρα έχουν προαναγγελθεί από τη ΔΕΘ του 2018. Δήλωσε πως είναι «λαϊκισμός του αισχίστου είδους» από τη ΝΔ η στάση που τηρεί σχετικά με την 13η σύνταξη, την οποία χαρακτήριζε μέτρο λαϊκιστικό και ανέφικτο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο του να υπάρξουν αντιδράσεις από τους δανειστές για τα μέτρα ελάφρυνσης, υποστήριξε πως  κανείς δεν μπορεί πλέον να επιβάλει στην Ελλάδα τον τρόπο με τον οποίο θα πιάσει τους στόχους που της έχουν τεθεί. «Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις