Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα (CHP), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο σχηματισμό της Τουρκικής αντιπολίτευσης, όρισε τον Μουχαρέμ Ιντσέ ως υποψήφιο για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις 24 Ιουνίου. Ο Μ.Ιντσέ, πρόκειται να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο της κυβέρνησης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης».
 
Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης δήλωσε, «με την άδεια του Θεού και τη βούληση του έθνους, στις 24 Ιουνίου, θα εκλεγώ πρόεδρος». Υπενθυμίζεται ότι το CHP δεν έχει κερδίσει ποτέ ενάντια στο κόμμα του Ερντογάν, εδώ και 15 χρόνια. Επιπλέον, ο Μ.Ιντσέ, δήλωσε σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στην Ανκάρα, ότι θα είναι πρόεδρος «όλων» και «αμερόληπτος», υπογραμμίζοντας ότι «θα γράψουμε ιστορία».
 
Σύμφωνα με το Reuters, με την επιλογή αυτή, το CHP θέλει να πολεμήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας στο πεδίο της σκληρής ρητορικής πολιτικής, με το βουλευτή Μ.Ιντσέ, πρώην εκπαιδευτικό φυσικής και χημείας. Υπογραμμίζεται ότι το 2014 και το 2018, κατέβηκε ως υποψήφιος για την ηγεσία του CHP, ενάντια στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Παρ' όλα αυτά, ο Κ.Κιλιτσντάρογλου σε ανακοίνωση του δήλωσε, ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές που προκύρηξε ο Τούρκος πρόεδρος. Το CHP αναμένεται να συμμαχήσει εκλογικά με το κόμμα Iyi, το ισλαμιστικό κόμμα Saadet και το Δημοκρατικό Κόμμα, σχηματίζοντας ευρύ μέτωπο κατά του Ερντογάν.