«Το κρυφό χαρτί για τις κάλπες» διαφημίζουν στο πρωτοσέλιδό τους «Τα Νέα», αποκαλύπτοντας κυβερνητικές διεργασίες που προβληματίζουν για την δημοκρατικότητα των σχεδιασμών του υπουργείου Εσωτερικών και των υπολοίπων κυβερνητικών παραγόντων. Ακόμα και το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας κάνει λόγο για «αλλαγή των ισορροπιών στο εκλογικό σώμα», αναφερόμενη σε «έτοιμη δεξαμενή 800.000 ψηφοφόρων», περιγράφοντας επί της ουσίας τη νόθευση του εκλογικού σώματος, εν μέσω διαρροών για εκλογικούς σχεδιασμούς.

Το δημοσίευμα περιγράφει τη ζέση της κυβέρνησης να «κλείσει γρήγορα και η τελευταία εκκρεμότητα» για το ζήτημα της ψήφου των ομογενών, το οποίο χρησιμοποίησε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ακόμα η αναφορά του πρωθυπουργού σε τοποθέτησή του το περασμένο φθινόπωρο για «όσους έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία και θα έχουν δικαίωμα ψήφου από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους χωρίς να επιστρεψουν».

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε περίπου 500.000 Έλληνες πολίτες που έφυγαν από τη χώρα από το 2008 και έπειτα, και ακόμα ειδικότερα, στην «προσέλκυση 150.000 στα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν στις χώρες διαμονής τους», υπογραμμίζοντας μάλιστα τις αναφορές «έμπειρων στελεχών» του κόμματος για τον αριθμό αυτόν των ψηφοφόρων πως «αλλάζει δεδομένα, κρίνει αυτοδυναμίες».

Σημειώνεται πως στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 ψήφισαν περί τα 5,5 εκατομμύρια πολίτες, η Νέα Δημοκρατία ψηφίστηκε από 2,25 εκατομμύρια πολίτες καταφέρνοντας ποσοστό 39,85% και ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από 1,78 εκατομμύρια ψηφοφόρους με 31,53%. Ενδεικτικό ακόμα πως το Κίνημα Αλλαγής που ήρθε τρίτο με 8,1% έλαβε 457.623 ψήφους. Συνεπώς, ένας όγκος ψηφοφόρων της τάξης των 800.000 ή και λιγότερων, σημαίνει πράγματι μία μεγάλη ανατροπή του εκλογικού σώματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αναλογικότητα της ψήφου των ανθρώπων που κατοικούν στη χώρα και εκείνων που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, με αρκετούς εξ αυτών να ζουν εκεί επί δεκαετίες.