Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού thenewspaper.gr του Βόλου, τον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο, πρόκειται να βραβεύσει τον Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, στο πλαίσιο της Γιορτής Μανιταριού Τρούφας στην κωμόπολη της Αργαλαστής.

Κατά το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αναμένεται να παρευρεθεί και πλήθος πολιτικών προσωπικοτήτων, αλλά και εκπροσώπων της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα των τριήμερων εορτασμών αναφέρονται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ του Βόλου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Στέργιος Παπαϊωάννου υποστήριξε την επιλογή τους σημειώνοντας ότι «τιμούμε τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο για την μακρόχρονη προσφορά του στο Ινστιτούτο πριν ακόμα γίνει Δήμαρχος Βόλου και για το μεγάλο έργο που επιτελεί καθημερινά για την αναμόρφωση της πόλης του Βόλου».

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, η βράβευση θα λάβει χώρα το προσεχές Σάββατο, σε ειδική τελετή που θα ακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, της οποίας θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Κατάρων, Μακάριος, ενώ στο πρόγραμμα της εκδήλωσης δεν αναφέρεται η βράβευση Μπέου. Ωστόσο, αναφέρεται πως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα βραβεύσει τον Αρχιεπίσκοπο Κατάρων, και ακολούθως, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βραβεύσει τους χορηγούς του Ινστιτούτου, και προφανώς, θα είναι εκείνος που θα αποδώσει το βραβείο του καλύτερου δημάρχου της Ελλάδας στον δήμαρχο Μπέο.