Την Τρίτη δικαστήριο στην Πάτρα δικαίωσε 16 συμβασιούχους που εργάζονται στα δημοτικά κοιμητήρια (8 ταφής και 8 στην καθαριότητα των μνημείων), μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει. Στο δικαστήριο βρέθηκε και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, που με την κατάθεσή του, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «η λύση της εργασιακής τους σχέσης με τον Δήμο, σημαίνει ουσιαστικά την μη λειτουργία των κοιμητηρίων».

Σε ανακοίνωση του ο δήμος υπογραμμίζει πως έχουν ως πάγιο αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να λειτουργούν απρόσκοπτα υπέρ των δημοτών.

Η ανακοίνωση του δήμου Πάτρας:

«Παράταση μηνών (μέχρι την εκ νέου εξέταση των προσφυγών όλων των συμβασιούχων) έδωσε χθες το Δικαστήριο μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα δημοτικά κοιμητήρια (8 ταφής και 8 στην καθαριότητα των μνημείων) και μετά το έγγραφο που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή ζητώντας την παράταση των συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων και την αποφυγή της απόλυσής τους.

Θυμίζουμε ότι πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να λειτουργούν απρόσκοπτα υπέρ των δημοτών».