Οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε εργασίες στις 27 και 28 Φλεβάρη ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία στους παραλιακούς δρόμους του Ρίου και του Ακταίου. Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έχει κληθεί στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, καθώς κρίνεται πως ο δήμος ήταν αναρμόδιος να προχωρήσει σε αυτά τα έργα που είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Οικονομικών και θεωρούνται χώροι αιγιαλού και παραλίας.

Ο δήμος επισημαίνει πως οι παρεμβάσεις ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των διερχομένων και την εξασφάλιση της κυκλοφορίας σε δρόμους που εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες, ενώ σε ανακοίνωση του ζητά να σταματήσει κάθε είδους δίωξη του δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου γιατί έκαναν το καθήκον τους.

«Με δεδομένο ότι η Κτηματική Υπηρεσία ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, καλούμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην περιοχή, που το προηγούμενο διάστημα ήταν λαλίστατοι χρεώνοντας στη Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το γεγονός. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε είδους δίωξη του δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου γιατί έκαναν το καθήκον τους».