«Θα μου επιτρέψετε να πω ότι αυτό είναι ένα κατάντημα μεταξύ δημοσιογράφων, να θεωρούν τη διαφήμιση χρηματισμό» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την έντονη κριτική που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση για την τακτική που ακολούθησε με την μοιρασιά των 20 εκατ. ευρώ σε μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια κατά του κορονοϊού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «η διαφήμιση είναι άλλο πράγμα».

Ο Στέλιος Πέτσας υποστήριξε πως χρειάζονται ακόμα λίγες ημέρες για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβαν, ρίχνοντας το μπαλάκι της καθυστέρησης της δημοσιοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και αυτό της επιλογής ακόμα και ιστοσελίδων – φαντάσματα στην εταιρεία που ανέλαβε το έργο.

«Είναι θέμα λίγων ημερών να δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα μέσα και τα ποσά με πλήρη διαφάνεια. Ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπ. Οικονομικών, έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. Όταν μου πουν από το ΥΠΟΙΚ θα τη δώσω στη δημοσιότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «η καμπάνια έσωσε ζωές».

Καλούμενος να απαντήσει για το γεγονός πως δόθηκαν χρήματα ακόμα και σε ανύπαρκτες ή υπό κατασκευή ιστοσελίδες, ο ίδιος έσπευσε να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο, δείχνοντας την Initiative για την επιλογή.

«Η καμπάνια προχώρησε μέσω από έναν ανάδοχο ο οποίος είχε την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να το κάνει αυτό, έχοντας στο μυαλό του και στη σύμβαση ανάθεσης, συγκεκριμένα κριτήρια. Ήταν 1.232 μέσα που συμμετείχαν στην καμπάνια αυτή σε όλη την Ελλάδα από όλες τις κατηγορίες των Μέσων, επομένως ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα» φρόντισε να ξεκαθαρίσει, δίνοντας το στίγμα της υπεράσπισης των επιλογών τις προσεχείς ημέρες, εφόσον επιβεβαιωθεί η «δέσμευση» των λίγων ημερών.

Μάλιστα, εκτός της κριτικής που άσκησε σε όσους διαμαρτύρονται για την αδιαφανή και προκλητική επιλογή μέσων, αλλά και των ποσών που δόθηκαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως «όταν θα βγουν τα στοιχεία, θα κρίνετε εσείς και όπως με ρωτάτε αν υπήρχαν αστοχίες να ρωτήσετε εκείνους που δημοσιοποιούσαν αυθαίρετα στοιχεία και ποσά τι θα έχουν να πουν».

Μήπως να μας ανακοινώνατε πού πήγαν τα 11 εκατ. ευρώ για το «Μένουμε Σπίτι»;