Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο Σ. Πέτσας ρωτήθηκε για τις απρόκλητες επιθέσεις αστυνομικών κατά πολιτών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, λίγες μέρες μετά τις επίσης απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας σε πολίτες στην πλατεία Αγίας Παρασκευής και ξεκαθάρισε πως η τακτική αυτή κατά των πολιτών θα συνεχιστεί. «Ανακάλυψε» καθαρά οργανωμένο σχέδιο από κάποιους που θέλουν να κάνουν επαναστατική γυμναστική, χωρίς να κατονομάζει τους «υπεύθυνους» πίσω από τις συγκεντρώσεις στις πλατείες.

«Είναι φανερό ότι δεν είναι τίποτα αυθόρμητο. Είναι καθαρά οργανωμένο από συγκεκριμένους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν  επαναστατική γυμναστική. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι αναδεικνύεται πως οι Έλληνες είχαν την ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα να φτάσουν μέχρι εδώ. Κάποιοι θέλουν να δοκιμάσουν την ωριμότητα και απεμπολούν την ευθύνη που έχουν οι ίδιοι, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τις θυσίες που έχουμε κάνει όλοι μας. Εάν επαναληφθεί, θα υπάρξει δυναμική αντίδραση».

Ερωτηθείς για την προκλητική στάση της κυβέρνησης, που διεκδίκησε τις αποζημιώσεις που επιδίκασε η δικαιοσύνη στους συγγενείς των δολοφονημένων, και μάλιστα με τόκο, μόλις μία ημέρα πριν την επικοινωνιακή φιέστα έξω από το τραγικό τραπεζικό κατάστημα με την τοποθέτηση πλακέτας, αλλά στη συνέχεια τράπηκε σε άτακτη υποχώρηση λόγω της αποκάλυψης του θέματος, ο Σ. Πέτσας ανέφερε πως ότι «δεν βρίσκω κανένα θέμα προς αντιπαράθεση». Παράλληλα, επιχείρησε να βγει στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη αυτά που δεν έκαναν οι προκάτοχοι της.

Άτακτη υποχώρηση για την κυβέρνηση μετά την ντροπιαστική δημοσιοποίηση των μεθοδεύσεων στην υπόθεση Marfin

«Ποια κριτική χωρά και ποια διαφορετική άποψη χωρά, όταν έχουμε τρεις εργαζόμενους και ένα αγέννητο μωρό δολοφονημένους στη Marfin; Ποια είναι η δυσκολία σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη να καταδικάσει ρητά κάτι τέτοιο και να έρθει σε μία συμβολική κίνηση ενότητας, που αφήνει πίσω τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία; Γιατί  να μην παραστεί στη σημερινή εκδήλωση; Δεν βρίσκω κανένα θέμα προς αντιπαράθεση. Όταν υπάρχει μία απόφαση δικαστική, το Ελληνικό Δημόσιο φροντίζει να φτάνει το θέμα στον τελευταίο βαθμό. Είναι μία διαδικασία που τηρείται πάγια στις υποθέσεις που έχουν διάδικο το Ελληνικό Δημόσιο. Αυτή είναι η πάγια πρακτική.  Το Δημόσιο προχωρά μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας ή στον Άρειο Πάγο, ανάλογα ποιος είναι ο τελευταίος βαθμός. Γι’ αυτό ασκείται έφεση και αναίρεση. Η αναίρεση που είχε ασκηθεί, ήταν μία τυπική διαδικασία, στο πλαίσιο της πάγιας πρακτικής του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Πρωθυπουργός ήλθε σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, και βγήκε η ανακοίνωση ότι παραιτείται το Ελληνικό Δημόσιο από την αναίρεση. Δόθηκαν οδηγίες στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και επιτέλους θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Προφανώς κάποιοι που δεν έκαναν τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, για να λύσουν αυτό το θέμα, ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι το λύνει ο Πρωθυπουργός και ήθελαν με ένα δημοσίευμα να το προκαταλάβουν για να το ακυρώσουν. Εμείς δεν μένουμε στις επικοινωνιακές   προσπάθειες που κάνει η Αντιπολίτευση. Μένουμε στην ουσία, ότι έχουμε μία συμβολική κίνηση σήμερα που αφήνει πίσω τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Έχουμε, επίσης, μία αποφασιστική κίνηση, ώστε οι άνθρωποι να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται».

Αναφερόμενος στο αποκαλυπτικό βίντεο σχετικά με τον θάνατο του πρόσφυγα, Μουχάμαντ Γκουλζάρ, πάρα πολύ πιθανό από πυρά από την ελληνική πλευρά των συνόρων, στις 4 Μαρτίου, που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ερευνητικά κέντρα Forensic Architecture, Bellingcat και Lighthouse Reports, σε συνεργασία με το γερμανικό Spiegel, τον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό Pointer (KRO-NCRV) και το βρετανικό SKY News, ο Σ. Πέτσας έκανε λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία από την Τουρκία.

Αποκαλυπτικό βίντεο για τον θάνατο του πρόσφυγα, Μουχάμαντ Γκουλζάρ στον Έβρο από πυρά

«Τέτοιου είδους κατασκευασμένη προπαγάνδα είχαμε δει όλο εκείνο το διάστημα. Είχαμε διαψεύσει κατηγορηματικά τότε όλα αυτά τα οποία κυκλοφορούσαν μέσα στην Τουρκία ή κι εκτός Τουρκίας, σε διεθνή μέσα, καθώς είχαμε πληροφορίες από πολύ νωρίς ότι κατασκευάζονταν τέτοιου είδους στοιχεία, για να χρησιμοποιηθούν αργότερα. Το αργότερα ήρθε τώρα. Ήμασταν προετοιμασμένοι και είπαμε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο που να ενοχοποιεί κανέναν στην ελληνική πλευρά, αντίθετα είναι μια κατασκευή των τουρκικών Αρχών στο πλαίσιο αυτής της προπαγάνδας».