Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Ν. Παππάς δήλωσε ότι «θα έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και την καταβολή μερίσματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια», ενώ ισχυρίστηκε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν πλέον αρχίσει να βλέπουν με πρακτικό τρόπο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. «Παγιώνεται μια εικόνα ανάκαμψης της οικονομίας που το βλέπει και στην τσέπη του ο πολίτης» ,ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι σύμφωνα με τα δημοσιονομικά στοιχεία δεν υπάρχει λόγος νέας περικοπής των συντάξεων.

Ερωτηθείς για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, δήλωσε πως οι συνθήκες είναι ώριμες και η αναθεώρηση αναγκαία, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να γίνει κουβέντα επί της ουσίας για το αν θα έχουμε θεσμοθετημένα αναλογικότερο σύστημα, πιο λειτουργικές σχέσεις κράτους – Εκκλησίας» και για το «αν θα αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών».

Σχετικά με την αλλαγή του νόμου, κάλεσε τη ΝΔ να υποστηρίξει την κυβερνητική πρόταση ώστε να πέσει άπλετο φως στις μέχρι τώρα ευθύνες που έχουν υπουργοί, αλλά και για να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που οδήγησαν τη χώρα στη κρίση. «Ανεξάρτητα από τη φιλελεύθερη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στα υπόλοιπα ζητήματα, στο ζήτημα περί ευθύνης υπουργών θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία. Η υποχρέωση μας να πέσει άπλετο φως στο τι έχει συμβεί στη χώρα, είναι στον ίδιο καμβά για το πώς θα θωρακίσουμε την πολιτική λειτουργία, ώστε να μην έχουμε ξανά τα ίδια φαινόμενα».

Αναφερόμενος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές,  υπογράμμισε πως «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα» και προσέθεσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστούν μετεκλογικά με τη ΝΔ.  «Με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη δεν θα χρειαστεί να συνεργαστούμε επειδή θα είναι στην αντιπολίτευση και επειδή υπάρχει ένα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα». Παράλληλα, δήλωσε ότι οι δημοσκοπήσεις «έχουν υπάρξει πεδίο λαθροχειριών και πεδίο συστηματικών λαθών».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταλάβουν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ το πόσο επωφελής είναι για τη χώρα. «Η Συμφωνία των Πρεσπών κάνει τους γείτονές μας να δηλώνουν πως δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία. Για  πρώτη φορά, καθώς περνάει ο χρόνος, τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και οι βουλευτές του μπορούν πειστούν πως η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα».