Της Βασιλικής Σιούτη

Η ΥΔΑΣ είναι η υπηρεσία μέσω της οποίας διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε ημέτερους, δια των ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε, για -δήθεν σε πολλές περιπτώσεις- αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο πρέσβης Νικόλαος Βαμβουνάκης είναι ο μόνος πρέσβης που αρνήθηκε να κάνει τα στραβά μάτια δίνοντας εγκρίσεις σε αμφισβητούμενης αξίας και διαφάνειας προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ  και όποτε έπεσαν στην αντίληψή του  ύποπτες ενέργειες ΜΚΟ δεν δίστασε να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών . Παρόλα αυτά,  οι προηγούμενες ηγεσίες του ΥΠΕΞ  δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να ρίξουν πραγματικά φως στις σκοτεινές αυτές υποθέσεις, γεγονός αναμενόμενο,  αφού οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις πήγαιναν σε ημέτερους. 

Η τοποθέτηση του πρέσβη  Βαμβουνάκη  δείχνει ότι η σημερινή κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν έχει να φοβηθεί από την ουσιαστική έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει ο νέος επικεφαλής της ΥΔΑΣ.  Είναι πολύ πιθανό ωστόσο, να έχουν καταστραφεί και υπεξαιρεθεί αρχεία μετά και από διάφορες περίεργες υποθέσεις δήθεν διαρρήξεων που υποτίθεται ότι είχαν γίνει πέρσι στο υπουργείο.  Η μέχρι τώρα στάση του κ.Βαμβουνάκη πάντως,  δημιουργεί προσδοκίες ότι για πρώτη φορά αναμένεται να επαληθευθεί η φράση : «θα ριχθεί άπλετο φως».

Βλέπε επίσης:

Η δεκαετής Οδύσσεια ενός πρέσβη που ενημέρωνε το ΥΠΕΞ για το σκάνδαλο των ΜΚΟ, αλλά κανένας δεν ήθελε να ακούσει