Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο Νίκος Παππάς στοχοποιεί δημοσιογράφους «με το συνεχιζόμενο υβρεολόγιο του κατά δημοσιογράφων». Παράλληλα, τονίζεται πως ο αθλητικός εισαγγελέας θα πρέπει να κινηθεί κατά και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που μέσω αναρτήσεων του επικροτεί και δεν καταδικάζει τις ενέργειες του παίκτη της ομάδας του.

Υπενθυμίζεται ότι η σχέση ανάμεσα στον Νίκο Παππά και μερίδα των δημοσιογράφων είναι τεταμένη τον τελευταίο καιρό, με τον παίκτη να δέχεται πολύ συχνά πυρά για το ότι εκφράζεται «χωρίς φίλτρο» κατά τους. Τα σχόλια αυτά έφεραν την αντίδραση του παίκτη που σε προ ημερών αγώνα και αφού σημείωσε το νικητήριο καλάθι στράφηκε με έντονο ύφος στους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή το συνεχιζόμενο υβρεολόγιο κατά δημοσιογράφων από τον καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός,  Νίκο Παππά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), επιθυμεί να τονίσει τα ακόλουθα:

Ο ΠΣΑΤ δεν θα μείνει αμέτοχος στην επίθεση κατά των αθλητικών δημοσιογράφων που στην πλειοψηφία τους τηρούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το πώς εκφράζεται ο καθένας δημόσια, ασφαλώς και αφορά τον ίδιο και βέβαια τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο. Ακόμα και αν ο Νίκος Παππάς έχει παράπονα από συγκεκριμένους συναδέλφους αυτό δεν τον νομιμοποιεί να γενικεύει και να τσουβαλιάζει όλον τον χώρο, χωρίς μάλιστα να τολμά να αναφερθεί σε ονόματα που θα βοηθούσαν και τα δικά μας αρμόδια όργανα να επιληφθούν σε τυχόν ανάρμοστη συμπεριφορά συναδέλφων.

Μένει σε εκείνους που γίνονται αποδέκτες ενός τέτοιου επιπέδου δημόσιου λόγου, να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματα, για όσους η έννοια του ήθους και πολύ περισσότερο του αθλητικού ήθους, αποτελεί το ζητούμενο. Ο ΠΣΑΤ, πέρα από τα αυτονόητα, θα αποστείλει φάκελο με τις άκρως προσβλητικές για τους εκπροσώπους του Τύπου αναρτήσεις του Νίκου Παππά, αλλά και του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, που φιλοξενήθηκαν και στο πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Πράσινη», στον Αθλητικό Εισαγγελέα ζητώντας την άμεση παρέμβασή του.

Για τον κ. Γιαννακόπουλο που αντί να καταδικάσει επικροτεί τις ενέργειες του καλαθοσφαιριστή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο ΠΣΑΤ τονίζει πως ούτε οι δικές του αναρτήσεις είναι ανεκτές.

Ο ΠΣΑΤ θεωρεί ότι τέτοιες ενέργειες στοχοποιούν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πολλές φορές έχουν πέσει θύματα τυφλής οπαδικής βίας και καλεί όλα τα αρμόδια αθλητικά όργανα να λάβουν αποφάσεις και να επαναφέρουν στην τάξη όλα τα μέλη τους που στοχοποιούν, καθώς σε περίπτωση μελλοντικής βίαιης επίθεσης εναντίον οποιουδήποτε μέλους μας θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί.