Στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό θέμα την πορεία, τη λειτουργία και την προοπτική των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, ο Σ. Παππάς κατήγγειλε πως όταν ανάλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση η πραγματική περιουσία του Οργανισμού ήταν 600 λεωφορεία, ενώ μόνο 254 ήταν σε κατάσταση να λειτουργήσουν.

«Όταν παραλάβαμε, η πραγματική περιουσία μας ήταν 600 λεωφορεία. Τα “μάχιμα'” όμως ήταν 254 και έχουμε κατορθώσει να φτάσουμε τον αριθμό στα 402 με πολύ μεγάλες προσπάθειες», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως δέχονται τα παράπονα των πολιτών λόγω των όσων άφησαν πίσω οι προκάτοχοι τους. «Καταλαβαίνουμε ότι το προσφερόμενο έργο δεν είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της πόλης. Κι εμείς είμαστε οι αποδέκτες όλων των πικριών και των παραπόνων των πολιτών».

Γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της προηγούμενης διοίκησης, καθώς υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την απαξίωση του στόλου του Οργανισμού. «Τα αυτοκίνητα που παραλάβαμε ήταν ηλικίας από 10 – 13 ετών. Στην 20ετία αποσύρονται όποια και να είναι η κατάσταση τους. 'Αρα έπρεπε να είναι αξιόμαχα. Κι εδώ υπάρχει ποινική ευθύνη για απαξίωση δημόσιας περιουσίας. Για τρία ή πέντε χρόνια είχε να γίνει προληπτική συντήρηση. Επειδή και για άλλες περιπτώσεις έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη, θα προσφύγω και για απαξίωση δημόσιας περιουσίας. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το πως κυκλοφορούσαν τα οχήματα και πως απαξιώθηκε ο στόλος».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» πως οι προηγούμενοι διοικούντες είχαν φτάσει στο σημείο να περνούν τα έσοδα, στα έξοδα έχοντας πολιτική κάλυψη. Τόνισε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, καθώς η Πολιτεία παρενέβαινε δίνοντας νομοθετική κάλυψη σε ατασθαλίες, παραβιάζοντας άλλους νόμους.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης έχει καταγγείλει πως υπήρξαν «κυκλώματα διαπλοκής» εντός του Οργανισμού και είχε αναφερθεί στην ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων του Οργανισμού, όπου βρέθηκαν 700 ευρώ αντί για 38 εκατομμύρια που είχαν κατατεθεί από το κράτος και τόνισε πως εδώ και δεκαετίες δρούσε κομματικός στρατός εντός του οργανισμού.