Ο Σαλβίνι πανηγυρίζει που έστειλε το πλοίο με τους πρόσφυγες στην Ισπανία

Για επιτυχία της ιταλικής κυβέρνησης έκανε λόγο ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αναφερόμενος στο γεγονός πως το πλοίο Aquarius θα καταπλεύσει τελικά στην Ισπανία, αφού η Ιταλία δεν το δέχτηκε παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.
|
Υπενθυμίζεται ότι την λύση στην περιπέτεια των 629 προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρει το πλοίο Aquarius και το οποίο βρίσκεται από το Σάββατο σε αναμονή ανοικτά των ακτών της Μάλτας και της Ιταλίας, έδωσε η Ισπανία αφού Βαλέτα και Ρώμη αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο του πλοίου στα λιμάνια τους.
 
«Όταν υψώνεις την φωνή πετυχαίνεις αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έμεινε πάντα συμπαγής, παρά το ότι κάποιοι έκαναν λόγο για διάσταση απόψεων της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», τόνισε ο Σαλβίνι σε δηλώσεις του.
 
Συμπλήρωσε επιπλέον ότι «ένα από τα μέτωπα είναι εκείνο των εξόδων με τα οποία οι Ιταλοί επιβαρύνονται, εξαιτίας της στρατιάς των ψεύτικων προσφύγων. Εξετάζουμε το ποσό των 35 ευρώ που ξοδεύεται ημερησίως για κάθε μετανάστη».
 
Ο Μ. Σαλβίνι δήλωσε ότι η Ιταλία θα κρατήσει την ίδια στάση που υιοθέτησε με το Aquarius, και με άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων.
 
Το πλοίο Aquarius, που έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ SOS Méditerrannée, διέσωσε το Σάββατο 629 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων επτά έγκυοι, 11 παιδιά μικρής ηλικίας και 123 ασυνόδευτοι ανήλικοι..

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις