Ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε στο Μέιν για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Μάρκο Ρούμπιο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη (μόλις) νίκη του στο Πουέρτο Ρίκο (ήρθε πρώτος στη Μινεσότα την Σουπερ Τρίτη). Πρώτοι στην κούρσα παραμένουν οι Κλίντον και Τραμπ.

Η κατάσταση το πρωί της Δευτέρας στα δύο κόμματα έχει ως εξής: Στους Ρεπουμπλικάνους, μπροστά βρίσκεται ο Ντόλαντ Τραμπ έχοντας μαζέψει 382 αντιπροσώπους (συνολικά χρειάζεται 1.237) ενώ ο δεύτερος Τεντ Κρουζ βρίσκεται στους 302, και στους Δημοκρατικούς η Κλίντον έχει 1.121 αντιπροσώπους (συνυπολογίζοντας 458 υπερ-εκλέκτορες) ενώ ο Σάντερς 481 (συνυπολογίζοντας 22 υπερ-εκλέκτορες).

Στο ντιμπέιτ της Κυριακής, ο Μπέρνι Σάντερς συγκρούστηκε με την συνυποψήφιά του για θέματα εφ'όλης της ύλης. Τα σημεία σύγκρουσης αφορούσαν στη στάση της κ. Κλίντον στην Διατλαντική Συμφωνία αλλά και τη συμφωνία με τις 12 χώρες που έχει ήδη υπογραφεί (ΤΡΡ), την πολιτική εμπορίου και επενδύσεων, τα όπλα και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σημείο επαφής όμως των δύο, παρέμεινε το σκάνδαλο του μολυσμένου νερού που κατανάλωναν οι κάτοικοι του Φλιντ στην πολιτεία του Μίσιγκαν, για παραπάνω από δύο χρόνια, με αποτελέσματα καταστροφικά για την υγεία τους.

Η «κούρσα» των προκριματικών και για τα δύο κόμματα συνεχίζεται αύριο με εκλογικές διαδικασίες σε Χαβάη, Αϊντάχο, Μίσιγκαν και Μισσισσιπι.