Πληροφορίες για τον εμβολιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων το τηλεοπτικό κανάλι του Star την Παρασκευή, παρότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει «σηκώσει» το θέμα του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού με τον κωδικό τίτλο «Ελευθερία», επισκιάζοντας για μία ακόμα φορά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που αναμεταδίδουν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο, παρότι οι σχεδιασμοί που έκαναν λόγο για 2,1 εκατ. εμβολιασμούς κάθε μήνα και 700.000 τον προσεχή Ιανουάριου πέφτουν εντελώς έξω, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα η χώρα μας αναμένει μόλις 300.000 δόσεις, που ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 150.000 πολιτών.

Όπως αναφέρεται, ο εμβολιασμός Μητσοτάκη «από τους πρώτους» έρχεται στο πλαίσιο του παραδείγματος που έχει καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να δώσουν όλοι μαζί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αντίστοιχες προσκλήσεις έχει απευθύνει και στις συζύγους και τους συζύγους τους.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μπήκε και στο μαγκαζίνο του Δημήτρη Καμπουράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, με τον δημοσιογράφο και το επιτελείο του να δίνουν στην είδηση τον τίλτο «Στις 28 Δεκεμβρίου εμβολιάζονται ο πρωθυπουργός και η υπέρκομψη Μαρέβα», μπερδεύοντας τους θεατές για το εάν πρόκειται για λάθος, ή εάν πλέον τα κανάλια οφείλουν να προσφωνούν με αυτό το επίθετο τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Για την ιστορία, ο τίτλος εξαφανίστηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα…

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα (πριν το κατεβάσουν) στο 2.11, στον παρακάτω σύνδεσμο.