Τα «εργατάκια» του σκιτσογράφου και πολιτικού γελοιογράφου, Πάνου Ζάχαρη, προβάλουν πλέον και σε δεύτερο άλμπουμ,  το «The Working Dead…and…». Ο ίδιος δηλώνει πολύ χαρούμενος που πληθαίνει ο αριθμός τους, οι σελίδες που τα φιλοξενούν και η απήχηση που έχουν στο κοινό.

Δηλώνει ότι δεν του προκαλεί καμία έκπληξη η απήχηση που έχουν τα χυδαία σκίτσα που δημοσιεύονται, λέγοντας πως προτιμά να ασχοληθούμε.

Μέσα από τη σειρά του  «The Working Dead…and…», επιδιώκει να φύγει από τη στενά πολιτική επικαιρότητα και να αναδείξει τη σχέση ανάμεσα στον εκμεταλλευτή και τον εκμεταλλευόμενο, θέλοντας να αναδείξει στον πυρήνα του εγχειρήματος του την εικόνα για  τους εκμεταλλευόμενους και τους εκμεταλλευτές της κοινωνίας.

Σχετικά με την τελευταία δεκαετία που «μοιραία πολιτικοποίησε τον δημόσιο λόγο περισσότερο», αναφέρει ότι «μας έκανε να ασχολούμαστε πιο σοβαρά με την πολιτική σκηνή», αφού τοποθετήσαμε σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τις έννοιες του καπιταλισμού, των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνουν, ποιο ρόλο εξυπηρετούν και ποιο ακριβώς είναι το αποτύπωμα που έχουν στη ζωή μας.

Για τον ίδιο, δεν υπάρχει κάποιο «μυστικό» για να γίνει ένας σκιτσογράφος δημοφιλής, καθώς είναι θέμα «θέσης και αντίληψης» για τα όσα μεταφέρει ο κάθε δημιουργός μέσα από τα σκίτσα του, χωρίς να παραγνωρίζει τον ρόλο που παίζουν τα social media.Τονίζει ότι μέσα στα χρόνια της κρίσης «ο καθένας κλήθηκε να πάρει θέση και έκανε τις δικές του επιλογές για το που θέλει να πάει, τι θέλει να κάνει και τι σκοπεύει να αναδείξει».

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή του ΜηνΌρε το ΤΡΡ με τον Πάνο Ζάχαρη: