Αναλυτικά, μιλώντας στο Reuters ο Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι η αισιοδοξία της Ελλάδας πως επίκειται συμφωνία με τους εταίρους δεν δικαιολογείται από την πορεία των διαπραγματεύσεων.
 
Παράλληλα, τόνισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Brussels Group προχωρούν «πολύ διστακτικά», ή τουλάχιστον αυτό υποδηλώνουν οι πληροφορίες που έχει υπόψη του.
 
«Όσα γνωρίζω σχετικά με τις διαπραγματεύσεις από τους θεσμούς, δεν στηρίζουν την αισιοδοξία, που υποδηλώνεται στις ανακοινώσεις στην Αθήνα», υποστήριξε ο Β. Σόιμπλε.
 
 

Καλή η πολιτική συζήτηση, αλλά…
 

Τίποτα δεν δείχνει ότι είμαστε πιο κοντά σε ανακοίνωση συμφωνίας, κατά τα λεγόμενα του γερμανού ΥΠΟΙΚ, παρά μόνο η επιθυμία να υπάρξει.
 
Επιπλέον, επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα δεν έχει αποκλειστεί, ενώ, κάνοντας αναφορά στις προειδοποιήσεις της Ελλάδας περί μη αποπληρωμής του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, σχολίασε ότι «κατανοεί τη δημόσια συζήτηση για πολιτικές λύσεις, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν δικαιολογούνται επί της ουσίας».
 
Παράλληλα, τόνισε ότι τέτοια εξέλιξη θα ήταν σε αντίθεση με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, όταν η Ελλάδα κέρδισε παράταση τεσσάρων μηνών, με αντάλλαγμα οικονομικές μεταρρυθμίσεις.
 
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι το ελληνικό ζήτημα θα μπορούσε να συζητηθεί στη συνεδρίαση των G7 την επόμενη εβδομάδα, παρότι δεν βρίσκεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη.