Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Εποχή», ο κ. Στρατούλης τόνισε πως η κυβέρνηση θα «έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια- και σωστά- προκάλεσε».

Αναφερόμενος στα λάθη της κυβέρνησης, παραδέχτηκε πως έγιναν σημαντικά λάθη «όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας».

Σχετικά με τη στάση που ακολούθησε ως προς την καταψήφιση των μέτρων που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή, δήλωσε πως ψήφισε «όχι σε νέο μνημόνιο και μάλιστα από κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματός μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του».

Τέλος, ανέφερε ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος, αν υπάρξει σωστή προετοιμασία για μια άλλη λύση. «Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ζωή για τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης. Με μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Στρατούλης.