Στην ανακοίνωση του το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού Σχολείου Δάφνης, από την μία αναφέρει ότι στηρίζει τον Διευθυντή  και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την διαχείριση της υπόθεσης του 11χρονου Αμίρ, ωστόσο λίγο παρακάτω υποστηρίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει όλα τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την σχολική μας κοινότητα.
 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.»

Υπενθυμίζεται ότι προκαταρκτική εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας για το τι συνέβη και δεν έγινε σεβαστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης για σημαιοφόρο στο του 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης.