Σύμφωνα με την καταγγελία του Συντονισμού Συλλογικοτητων Θεσσαλονίκης, ο κ.Αριστείδης, ένας συνταξιούχος που ζει στον Εύοσμο, μια λαϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης, βαρύνεται με τα χρέη μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, της οποίας ήταν διαχειριστής μέχρι το 2012. «Τα χρέη της επιχείρησης (και όχι ατομικά του) συνέχισαν να κυνηγούν τον νυν χαμηλοσυνταξιούχο και χωρίς άλλα εισοδήματα κ. Αριστείδη, γιατί απλά κάποτε υπέγραψε ως εγγυητής, βάζοντας εγγύηση τα μοναδικά περιουσιακά του στοιχεία, ένα κατάστημα στη Μπότσαρη και ένα μικρό διαμέρισμα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου ζει με τη σύζυγό του.»

Όπως συνεχίζει η καταγγελία, το κατάστημα του συνταξιούχου, 75 τ.μ., πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 7 Μαρτίου, «στο γραφείο του μεγαλοσυμβολαιογράφου Αθηνών Κωνστ. Κωσταντίνου (Σκουφά 59-Κολωνάκι)».  «Η Eurobank (εκμεταλλευόμενη το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) υποεκτιμά το κατάστημα και το βγάζει στο σφυρί για 71.632ευρώ ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται ν’ αρπάξει και το σπίτι του κ. Αριστείδη στον Εύοσμο. Για τους τραπεζίτες μικρή σημασία έχει ποιος τους χρωστά(;), αδιαφορούν για το αν είναι ο υπόχρεος ή απλά ο εγγυητής, πολύ δε περισσότερο αν έχει ή όχι τη δυνατότητα να πληρώσει τα “χρέη του”.» τονίζει ο Συντονισμός.

Ενώ στη συνέχεια προσθέτει:

Τα περί «στρατηγικών κακοπληρωτών» άλλωστε είναι απλά παραμύθια κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζιτών για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια, του λαού, το έγκλημά τους να καλύπτουν. Για τους τραπεζίτες κι αυτούς που τάχθηκαν να τους υπηρετούν καμιά σημασία δεν έχει αν κάποιος συνταξιούχος από τον Εύοσμο θα χάσει σήμερα ένα μαγαζί (ό,τι του έμεινε από τον κόπο των γονιών του) ή αν αύριο η Eurobank πετάξει αυτόν και τη σύζυγό του στο δρόμο, αρπάζοντας και το σπίτι τους…

Όχι! Ο κ. Αριστείδης δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής. Ένας απλός καθημερινός άνθρωπος είναι, που έχει χτυπηθεί κι αυτός ανελέητα από την οικονομική κρίση. Ένας από μας είναι, μαζί με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών δυο χρόνια σχεδόν τώρα αγωνίζεται κι αυτός στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης και κάθε δράση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για να μην αρπάξουν οι τράπεζες τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.

Κι αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα που όλοι μας είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε, αν σήμερα δεν αντιδράσουμε. Γιατί με τα μνημόνια, το δημόσιο χρέος και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου, σήμερα κινδυνεύει το σπίτι, το μαγαζάκι ή το χωράφι του αδελφού, του φίλου, του γείτονα ή κάποιου άγνωστού μας, μα αύριο το δικό μας!

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ απευθύνει έκκληση στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Αθήνα και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να είναι την Τετάρτη 7 Μάρτη στο γραφείο του μεγαλοσυμβολαιογράφου Αθηνών Κωνστ. Κωσταντίνου (Σκουφά 59-Κολωνάκι), να μην αφήσουμε ν’ αρπάξουν οι τραπεζίτες σήμερα το μαγαζί (κι αύριο το σπίτι) του κ. Αριστείδη, πριν φτάσουν στο δικό μας…