Από τα “Χίλια Δένδρα” που ξεκίνησε να γράφει για τον έρωτά του για μια κοπέλα και τελικά κατέληξε να μιλάει για την αγάπη που νιώθει για την κόρη του μέχρι τα αντιφασιστικά “Θηρία” που είναι η “ηθική συνείδηση” του δίσκου, το “Βαλσάκι” και τη “Θάλασσα που γκρινιάζει”, τo “Λουξεμβούργο” είναι μια φρέσκια μουσική πρόταση που κυκλοφορεί από την Λουβάνα Δίσκοι.

O μουσικός αυτουργός του, Θεολόγος Μαμώλης, φλερτάρει με το ρεμπέτικο, τη ροκ, τη ρέγκε χωρίς να κολλάει επίμονα σε ένα στυλ και χρησιμοποιεί το χιούμορ σαν αντίδοτο για τις δυσκολίες της εποχής μας. Στον δίσκο τραγουδάει ο ίδιος, ενώ κομμάτια τραγουδούν επίσης ο Πέτρος Μάλαμας, ο Σταμάτης Αναστόπουλος και ο Παναγιώτης Σκούλας. Η παραγωγή είναι του Λευτέρη Μουμτζή, ο οποίος παίζει και τα περισσότερα όργανα στο δίσκο.

Τον καλέσαμε στο ραδιοφωνικό στούντιο του TPP και μιλήσαμε για τη ζωή στο νησί, τη μουσική, τις ώρες που αφουγκράζεσαι τον κόσμο πριν πιάσεις την κιθάρα να γράψεις, το πώς μπορείς να δρας κοινωνικά ζώντας μακριά από τα κέντρα συλλογικής δράσης και διάδρασης ενώ φυσικά ακούγαμε τα τραγούδια τού πρώτου του δίσκου.