Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Θανάσης Θεοχαρόπουλος επιλέγει από την κυβέρνηση για να διαδεχθεί την Έλενα Κουντουρά που θα κατέβει υποψήφια στις ευρωεκλογές. Η ορκωμοσία του θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θ. Θεοχαρόπουλος είχε διαγραφεί από το Κίνημα Αλλαγής, λόγω της απόφασης του να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά τη διαφωνία του με τη Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ, περισσότερα από 20 στελέχη της ΔΗΜΑΡ διεγράφησαν από το ΚΙΝΑΛ.

Από τις 6 Απριλίου συμμετέχει στην «Προοδευτική Συμμαχία», στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων για τις επερχόμενες εκλογές.


Ειρωνικά σχόλια από ΚΙΝΑΛ και ΝΔ

Η ανακοίνωση για υπουργοποίηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ για τον μέχρι πρότινος συνοδοιπόρο τους, το οποίο αναφέρει πως «η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του».

Η ΝΔ παίζει με το γνωστό λογοπαίγνιο για τον ελληνικό τουρισμό και εξαπολύει επίθεση στον Θ. Θεοχαρόπουλο. «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος Ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου, σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι.  Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο  Τουρισμού που αναλαμβάνει το “live your myth in Syriza”».