Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να παρατάξει τον αμερικανικό στρατό στα σύνορα με το Μεξικό και να αποτρέψει την οποιαδήποτε δυνατότητα διέλευσης, λόγω των μεγάλων ομάδων μεταναστών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τη Γουατεμάλα, τις Ονδούρες και το Ελ Σαλβαδόρ.

Υποστήριξε ότι ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν πολλοί εγκληματίες, ενώ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς που δεν στηρίζουν τις προτάσεις του για πιο σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική. Παρακολουθώ τη στάση των Δημοκρατικών (που ζητούν ανοικτά σύνορα και τη διατήρηση των αδύναμων νόμων για τη μετανάστευση) η οποία οδήγησε στην εισβολή στη χώρα μας από τη Γουατεμάλα, τις Ονδούρες και το Ελ Σαλβαδόρ. Η ηγεσία τους δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει το μεγάλο κύμα των ανθρώπων που μπαίνουν μέσα από το Μεξικό και ανάμεσα τους υπάρχουν πολλοί εγκληματίες».

Ο Τραμπ τονίζει ότι αν η κυβέρνηση του Μεξικού δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια της, θα το πράξουν οι ΗΠΑ με τον στρατό τους. «Προκειμένου να μην σταματήσω τη χρηματοδότηση όλων αυτών των χωρών, που μοιάζουν να μην μπορούν να ελέγξουν σε καμία περίπτωση τον πληθυσμό τους, ζητώ από το Μεξικό να σταματήσει αυτή η εισβολή.  Αν δεν είναι σε θέση να το κάνουν, θα αναλάβει δράση ο αμερικανικός στρατός προκειμένου να κλείσουμε τα νότια σύνορα μας».


Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ, πάνω στην οποία στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό