Το Κογκρέσο ήταν αντίθετο στην απαίτηση του Ντόναλντ Τραμπ για χρηματοδότηση του τείχους με το Μεξικό από τον προυπολογισμό των ΗΠΑ και παρά το γεγονός ότι το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί εγείρουν ακόμη άλλα ζητήματα προς λύση.

Η σχετική προθεσμία χρηματοδότησης πολλών ομοσπονδιακών υπηρεσιών λήγει την Παρασκευή το βράδυ, ενώ όλα και περισσότερα μέλη του Κογκρέσου συμφωνούν στην ψήφιση μίας σύντομης παράτασης του προϋπολογισμού, έστω και για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. Η χρονική αυτή επέκταση του προϋπολογισμού θα δώσει το απαραίτητο περιθώριο για διαβουλεύσεις ως προς την επίλυση άλλων νομοθετικών ζητημάτων που εκκρεμούν και θα επιτρέψουν την χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

«Είναι πιθανό να έχουμε μία τέτοια εξέλιξη» δήλωσε η Γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Λίζα Μαρκόβσκι, που είναι μέλος αρμόδιας επιτροπής στη Γερουσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας μικρής παράτασης στην εφαρμογή του υπάρχοντος προϋπολογισμού δαπανών.