Ο Τραμπ αποθέωσε τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, και επιδόθηκαν σε εγκωμιαστικά σχόλια για την «ασφάλεια» των πολιτών των χωρών τους και την αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθούν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκθείασε την «τρομερή δουλειά» που κάνει ο Ορμπάν, επισημαίνοντας ότι είναι σεβαστός σε όλη την Ευρώπη. Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, δήλωσε περήφανος για τη σύμπνοια που έχουν με τις ΗΠΑ στα θέματα ασφάλειας των πολιτών τους.
|

Ο Ορμπάν επισκέφθηκε τον Λευκό  Οίκο, όπου έγινε δεκτός με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια από τον Τραμπ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως ο Ορμπάν έχει κάνει «τρομερή δουλειά» ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, προσθέτοντας πως η απάνθρωπη πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες κράτησε τους πολίτες της Ουγγαρίας ασφαλείς.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να υποδέχομαι έναν άνθρωπο που έχει κάνει τρομερή δουλειά και ιδιαίτερα σεβαστός σε όλη την Ευρώπη. Πιθανότατα, όπως και στη δική μου περίπτωση, η πολιτική σας να είναι αμφιλεγόμενη για κάποιους, αλλά αυτό δεν πειράζει. Έχετε κάνει σπουδαία δουλειά και έχετε κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς».

Από την πλευρά του, ο Ορμπάν στάθηκε στη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ και πάτησε στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων. «Θέλω να τονίσω το πόσο περήφανος είμαι για το ότι στεκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τη στήριξη των χριστιανικών κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο».

Οι Δημοκρατικοί αντέδρασαν έντονα μέσω εκπροσώπου τους, Έλιοτ Έντζελ, τονίζοντας πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορεί να συνομιλεί με πολιτικούς όπως ο Ορμπάν.

«Ο Ορμπάν εκπροσωπεί τόσα πράγματα που είναι αντίθετα με τον πυρήνα των αξιών των Αμερικανών. Έχει προκαλέσει πισωγύρισμα στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας του, χρησιμοποιώντας αντισημιτικά και ξενοφοβικά πρότυπα στις ομιλίες του, ενώ βρίσκεται στη σφαίρα επιρροής του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κρεμλίνου. Ο ρόλος του προέδρου των ΗΠΑ εκπροσωπούσε ιστορικά την διαφύλαξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της δημοκρατίας και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τώρα αυτός (ο πρόεδρος των ΗΠΑ) συναντάται με κάποιον που συστηματικά καταπατά αυτές τις αρχές».

Ο Λευκός Οίκος απάντησε στους Δημοκρατικούς, τονίζοντας πως ο Ορμπάν διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών του. «Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική που ασκεί ο Ορμπάν δεν είναι όμοια και δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική που ασκούν πολλές χώρες της Ευρώπης. Επικεντρώνει την προσοχή του ιδιαίτερα στους Ούγγρους και αυτό είναι ήδη γνωστό καλά τεκμηριωμένο από τον ίδιο».

Διαβάστε τη σχετική ανάλυση Στιβ Μπάνον: Το δεξί χέρι του Τραμπ και το σχέδιο «τραμποποίησης» της Ευρώπης


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις