«Αυτή η ιστορία των ρωσικών διασυνδέσεων είναι ένας παραλογισμός, είναι απλώς μια προσπάθεια συγκάλυψης των πολλών λαθών που διέπραξε η ηττημένη προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.


Σε επόμενο μήνυμά του ο Τραμπ υπενθύμισε ότι «η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία» ενώ πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα και διερωτήθηκε: «Ήταν πολύ ήπιος ο Ομπάμα με τη Ρωσία;»

 
Η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη νυν και πρώην αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε σε άρθρο της ότι συνεργάτες του Τραμπ είχαν συστηματικά επαφές με στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών τη χρονιά πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η εφημερίδα διευκρινίζει πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποια «συνεργασία» μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και της Μόσχας.
 
Η υπόθεση αυτή διαφέρει από εκείνην του Φλιν, ο οποίος παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε επαφές με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον προτού αναλάβει τα καθήκοντά του ο Τραμπ και κατόπιν παραπλάνησε ως προς το θέμα αυτό τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
 
«Τα μέσα ενημέρωσης που διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες έχουν τρελαθεί με τις θεωρίες συνωμοσίας και το τυφλό μίσος τους» συνέχισε ο Τραμπ στο Twitter, «δείχνοντας» κυρίως το CNN και το MSNBC που «είναι αδύνατον να τα παρακολουθήσεις». Αντιθέτως, συνεχάρη το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox.


Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης ευθέως τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για τη διαρροή των πληροφοριών, ιδίως την NSA και το FBI. «Οι πληροφορίες δίνονται παράνομα στους κακούς @NYTimes και την @WashingtonPost από την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών (NSA και FBI);» ήταν το ερώτημα που έθεσε.


Αμέσως μετά έπλεξε το εγκώμιο ενός δημοσιογράφου του Bloomberg επειδή έγραψε ότι «η NSA και το FBI (…) δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνουν στην πολιτική μας».

 
Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί εδώ και δύο ημέρες να ελέγξει τη θύελλα που ξέσπασε με την παραίτηση του Φλιν, όμως τα ερωτηματικά παραμένουν όσον αφορά τις σχέσεις της ομάδας του Τραμ, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, με Ρώσους αξιωματούχους.