Σε ομιλία που είχε έντονο προεκλογικό άρωμα ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε επί παντός επιστητού, εξαπολύοντας επιθέσεις κατά τηλεοπτικών παρουσιαστών, παρουσιάζοντας το σλόγκαν της εκστρατείας επανεκλογής του -«Να κρατήσουμε μεγάλη την Αμερική»-  και αναπτύσσοντας τις σκέψεις του για τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη και η Κίνα τα εγκλήματα που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών είναι πολύ λιγότερα λόγω των αυστηρών ποινών που επιβάλλονται εκεί.

«Σκοτώνεις ένα άτομο και τιμωρείσαι με θανατική ποινή σε πολλές χώρες ή με ισόβια κάθειρξη», είπε ισχυριζόμενος ότι «ο μόνος τρόπος να λύσεις το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι με σκληρότητα».

Και πρόσθεσε: «Αυτοί οι άνθρωποι σκοτώνουν τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Πρέπει κάτι να κάνουμε. Νομίζω ότι είναι μια συζήτηση που πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε. Ένας έμπορος ναρκωτικών θα σκοτώσει 2.000, 3.000, 5.000 ανθρώπους στη διάρκεια της ζωής του. Μπορεί να σκοτώσεις χιλιάδες ανθρώπους και να πας φυλακή για 30 μέρες», είπε. «Και μετά αναρωτιέται κανείς γιατί έχουμε πρόβλημα – γι’ αυτό έχουμε πρόβλημα και δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να παίζουμε εδώ πέρα», είπε προσθέτοντας: «Δεν ξέρω αν αυτή η χώρα είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.»

Υπεραμύνθηκε της απόφασής του να επιβάλει υψηλούς δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο υποστηρίζοντας ότι «σώζουμε τον χάλυβα». Αυτοεπαινέθηκε για την απόφασή του να συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν καλώντας τους ακροατές να είναι «ευγενικοί», όταν άρχισαν να γιουχάρουν κατά την αναφορά του ονόματος του τελευταίου. Και τόνισε ότι κατά την άποψή του η Πιονγιάνγκ θέλει την ειρήνη, κατηγορώντας τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να σταματήσουν τα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι στις δικές του ενέργειες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η εκδίωξη του «Ισλαμικού Κράτους» από το 98% των εδαφών που ήλεγχε σε Ιράκ και Συρία.

Και εξαπέλυσε επίθεση σε αμερικανικά ΜΜΕ όπως το CNN, το οποίο χαρακτήρισε «ψεύτικο σαν κόλαση» και στον παρουσιαστή της εκπομπής Meet the Press του NBC, Τσακ Τοντ