Ο Τσίπρας επικαλέστηκε ομιλία του Βελουχιώτη για να υπερασπιστεί την κυβέρνηση του

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τα όσα είχε πει ο Άρης Βελουχιώτης σε ομιλία του στη Λαμία, θέλοντας να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης του, λέγοντας ότι σήμερα, όπως και τότε, ο ελληνικός λαός «χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε». Χαρακτήρισε «κόσμο των πολλών» και «λαϊκό ποτάμι» τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι οι εκλογές της 26ης Μαΐου δεν είναι ντέρμπι, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κερδίσει το πρώτο ημίχρονο.
Nick Paleologos / SOOC
|

Μιλώντας στη Λαμία, ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε ομιλία του Άρη Βελουχιώτη, εξισώνοντας τα όσα είχε πει με την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης για να σταθεί ο ελληνικός λαός όρθιος. Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικά επίκαιρα τα λόγια του ηγέτη του ΕΛΑΣ, παραθέτοντας απόσπασμα της ομιλίας του

«Η ομιλία του Άρη που συγκίνησε και συγκινεί ακόμα και σήμερα όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όλες τις πατριώτισσες και τους πατριώτες  ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Γιατί μιλούσε στην καρδιά της Ελληνίδας και του Έλληνα. Και γιατί αφορούσε και τότε, όπως και τα δικά μας λόγια τώρα, αφορούσε τους πολλούς,  και είχε την αγωνία, την έγνοια, για την πορεία αυτού του τόπου, την έγνοια για τους πολλούς, για το μέλλον, για την προκοπή αυτού του τόπου.

Καθώς λοιπόν ερχόμουν να μιλήσω σε εσάς σήμερα, θυμήθηκα και επιτρέψτε μου να ανατρέξω σε δυο στροφές μόνο από αυτή την συναρπαστική ομιλία, που αποδεικνύουν πόσο ανατριχιαστικά επίκαιρα είναι και σήμερα τα λόγια, εκείνα, τα λόγια της Αντίστασης, εκείνα τα λόγια του αγώνα, εκείνα τα λόγια που ήταν βγαλμένα από τους καημούς, τους πόθους και τις αγωνίες του τελευταίου Έλληνα στα πιο δύσκολα χρόνια  που πέρασε ο τόπος. Έλεγε λοιπόν τότε ο Άρης:

“Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι, η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων”».

Χαρακτήρισε «λαϊκό ποτάμι» τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από τον κόσμο των πολλών, που αποτελεί ένα λαϊκό ποτάμι το οποίο πλημμυρίζει πόλεις και χωριά της Ελλάδας, βρίσκοντας ξανά την αξιοπρέπεια του. Ισχυρίστηκε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας, ο λαός ορίζει την τύχη του χωρίς τεχνοκράτες, ΔΝΤ και τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

«Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

Σε αυτό το μεγάλο όραμα για την επόμενη μέρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς είμαστε αυτοί που μας έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, να είμαστε μπροστά σε αυτό τον όμορφο αγώνα. Δεν το ονειρευτήκαμε. Δε μεγαλώσαμε με οράματα μεγαλείου και εξουσίας. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε τους ανθρώπους που πέρασαν χρόνια δύσκολα, να μας σφίγγουν το χέρι. Όταν τους ακούμε να μας λένε ότι τα τελευταία χρόνια, η ζωή τους έγινε λίγο καλύτερη. Ότι βρήκαν ξανά το θάρρος και τη δύναμη που τους στέρησε η λιτότητα. Όταν βλέπουμε τη δίψα για ένα καλύτερο αύριο στα μάτια των ανθρώπων που γεμίζουν γήπεδα και πλατείες σε πόλεις και χωριά για να μας υποδεχτούν. Γιατί αυτοί μας έφεραν στο τιμόνι αυτού του τόπου. Με την έγνοια όλων σας ξυπνάμε το πρωί και κοιμόμαστε το βράδυ. Γιατί εμείς είμαστε από τον κόσμο των πολλών».

«Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές»

Απαντώντας στις εκτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κύριε Μητσοτάκη», προσθέτοντας ότι η βεβαιότητα του προκύπτει από τις αντιδράσεις του κόσμου κατά τη διάρκεια των προεκλογικών ομιλιών των τελευταίων ημερών.

Τέλος, σήκωσε και πάλι το αφήγημα της κυβέρνησης κατά των ελίτ, λέγοντας πως ήρθε η ώρα των πολλών. «Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει. Σπέρνει το μίσος και το φανατισμό μέσα στο λαό για να το διχάσει. Για να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν οι λίγοι. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και ξέρω ότι δεν θα το επιτρέψουμε. έχει έρθει η ώρα της νέας μεγάλης νίκης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε ξανά την πατρίδα στις πλάτες μας. Έχει έρθει η ώρα των πολλών».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις