Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση μάτωσε για να κρατήσει την κοινωνία όρθια (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας» ότι «για να κερδίσουμε τη ψυχή και την καρδιά των ανθρώπων, πρέπει να διώξουμε τον φόβο που σπέρνει η Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ να αναπτερώσουμε την ελπίδα». Τόνισε πως οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ «είχαν συντρίψει την ελληνική κοινωνία σε περικοπές και φόρους ύψους 65 δισεκατομμυρίων» και ισχυρίστηκε ότι τήρησαν τη δέσμευση τους απέναντι στον ελληνικό λαό και μάτωσαν προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια.
Nikos Libertas / SOOC
|

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ο Α. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση τήρησε τα όσα είπε στον ελληνικό λαό τον Σεπτέμβριο του 2015 και μάτωσε προκειμένου να κρατήσει την κοινωνία όρθια, καταφέρνοντας τις λιγότερες δυνατές απώλειες.,

«Είπαμε στον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015, θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε από τα μνημόνια οριστικά με τη κοινωνία όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Την δέσμευση μας τη τηρήσαμε. Και την τηρήσαμε με 10 μονάδες μείωση της ανεργίας, με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση της αδήλωτης εργασίας, με προστασία της πρώτης κατοικίας, με αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής προστασίας, για το παιδί για τη κατοικία για τους άνεργους για τα χαμηλά εισοδήματα, με στήριξη της παιδείας και της υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο σύστημα Υγείας».

«Έχουμε απέναντί μας έναν τοξικό επικοινωνιακό συνασπισμό»

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη δημιουργία μετώπου απέναντι στη Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ. «Για να κερδίσουμε τη ψυχή και την καρδιά των ανθρώπων, πρέπει να διώξουμε τον φόβο που σπέρνει η Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ, να αναπτερώσουμε την ελπίδα. Να συνεγείρουμε ξανά τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας, που θέλουν μια Ελλάδα της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Παράλληλα, συνέδεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ με τους χορηγούς που έχουν μετατρέψει τα κανάλια και τις εφημερίδες τους σε εργοστάσια παραγωγής και διακίνησης τοξικής προπαγάνδας. «Είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, με την επικίνδυνη ακραία δεξιά ιδεολογία, και τη βαθιά αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Και φυσικά οι χορηγοί του που ελέγχουν μεγάλο μέρος των επίσημων μέσων ενημέρωσης και έχουν μετατρέψει τα κανάλια και τις εφημερίδες τους σε εργοστάσια παραγωγής και διακίνησης τοξικής προπαγάνδας».

Απορρίπτει της κατηγορίες περί διάλυσης της μεσαίας τάξης

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ περί διάλυσης της μεσαίας τάξης, τόνισε ότι δεν ισχύουν τα όσα καταλογίζονται στην κυβέρνηση, που προσπάθησε να επαναφέρει το ετήσιο εισόδημα που είχε διαλυθεί κατά την περίοδο 2011 – 2014.

«Ο κ. Μητσοτάκης από τη μέρα που εξελέγη αρχηγός καταστροφολογεί. Προβλέπει με βεβαιότητα την καταστροφή της οικονομίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάει για τα χειρότερα μέτρα και διάλυση της μεσαίας τάξης. Όταν ο ίδιος και οι κυβερνήσεις ΝΔ-πρώην ΠΑΣΟΚ είχαν συντρίψει την ελληνική κοινωνία σε περικοπές και φόρους ύψους 65 δις. Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 ως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Ενώ τα έτη 2015 – 2016, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις